Hur får man evigt liv? /Ta emot Jesus

 jesus_picofhimsittingbyjimsbed.jpg

Domens dag, och Herrens dag, har vi läst om och hört om i många ställen i bibeln. I t ex Joel kapitel 2:1,  v 11, v 31; 3:14 kan du läsa om dom och straff. Ibland syftar orden på en särskild situation och ibland står orden för att peka på tidens slut då Gud kommer att göra slut på ondskans makt.

Även vid de tillfällen då “Herrens dag” avser en särskild händelse ligger bilden av den slutliga domen i bakgrunden. Vid tidens slut kommer Gud både att slutgiltigt göra upp med all synd och ondska och belöna alla dem som troget hållit sig till honom. Rättfärdighet och sanning ska segra, men det kommer inte att ske utan lidande för mänskligheten (Sak 14:1-3) Därför är “Herrens dag” i första hand en dag av hopp, då alla troende ska förenas för att för evigt leva i gemenskap med Gud.

Eftersom människor vet att någon gång tar detta jordelivet slut, så borde de vara intresserade av vad som kommer efter det. Men, människor har svårt att tänka på döden som den slutliga instansen, den är skrämmande, och att tänka tanken på att det kan finnas ett evigt liv- det är svårt, för många är det ofattbart att det finns liv efter döden. Men de kan ju inte tänka så mycket på det eviga livet med Gud om de inte vet att det finns att få. Den som inte har gemenskap med Gud kommer på “Herrens dag” att stå utlämnad och försvarslös. Därför är det klokt att redan NU ta ställning för Jesus och ett nytt liv, i stället för att stå ensam den dagen då allt är slut.

Var och en som ropar till Herren och tar emot honom ska bli frälst.

Gud kommer att få sista ordet. Alla kommer en dag att se den Allsmäktige. Ingen vet när tiden är inne, men vi kan lita på att Gud har världen i sin hand. Han har fullständig kontroll över utvecklingen i världen.

*Vem som helst Kan bli frälst, Blott till Gud han vänder. Detta bud Sänder Gud Ut i alla länder.

Se, Guds Lamm Går här fram För att liv oss giva! Arma barn, Syndens garn Vill han sönderriva!

Hör, han ber, Ömt han ber: Giv mig nu ditt hjärta! Dig vill jag Höra till Uti lust och smärta.

O, vänd om, Skynda, kom, Till din Fader åter! Fatta mod; Gud är god, Synden han förlåter.

Ja, vår Gud Sänder bud Ut i alla länder: Vem som helst Skall bli frälst, Blott han hemåt vänder. /Nils Frykman

Hem till Gud.

 

 

 

2 thoughts on “Hur får man evigt liv? /Ta emot Jesus

  1. Ja det är en sorg att de väljer bort sin Skapare.
    Men det finns ju så mycket som lockar..Guds ord borde vara det centrala i deras liv.
    Det är ju det som bestämmer deras evighet./Maria

  2. Hej Maria!
    Jag blir mycket sorgsen för att medmänniskor inte vill vända sig till Gud,hellre jublar de över allt annat och olika gudar:((((
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.