Hur får man evigt liv? /Liv och död

jesus_picofhimsittingbyjimsbed.jpgDöd. Evigt liv. Döden är svår att förstå och att dö är det många som vill och också är det många som verkligen är rädda för att dö, för de vet inte vad de har att vänta. En del tror att det är en slutstation där inget mer händer, allt är bara slut.En del människor tror på reinkarnation och tror att de blir ett djur eller något sådant då de dör. De har fel.Jag hörde idag en snutt av ett program i radion där en författare hade skrivit en bok om en som var i livets slutskede. Det handlade om att vara döende och om vad som väntade på andra sidan. …Författaren menade att han inte alls trodde på att det fanns ett liv efter detta livet. Han kunde inte alls tänka sig att det fanns en fortsättning, och han talade om de “religiösa” som trodde på en fortsättning i himmelen, eller var de nu trodde att de skulle hamna. Författaren tyckte det var fullständigt knepigt att tro att det skulle finnas ytterligare liv.

Personligen anser jag att han har fel då han uttrycker att det inte skulle finnas liv för människorna i himmelen.

Vi kan klart och tydligt läsa i bibeln om att vi/den som tror på Jesus kommer till himmelen efter sin död här på jorden. Du kan läsa om detta i Luk: 13:23, Jesus säger:

Dörren till himlen är trång. Gör därför allt för att komma in genom den. Sanningen är den att många försöker, men de lyckas inte, och när husets herre har låst dörren är det för sent.” Detta handlar om en ärlig längtan efter Gud och efter att komma till himlen, för att komma dit måste vi bli frälsta. Och vägen till Guds ri´ke och Gud går genom JESUS KRISTUS.

“Gud ska ge evigt liv åt dem som inte ger upp ( de frälsta), utan fortsätter att göra hans vilja (på jorden), medan de söker efter den välsignelse som han ger och det eviga liv som han erbjuder.” (himmelen) Rom 2:7

1 Joh 4:4 talar om den troendes slutgiltiga tillstånd efter döden när full kristuslikhet har uppnåtts.(Förhärligande)

“Men det kommer en vredens dag då Gud ska vara alla människors rättvisa domare. Var och en skall få den lön han förtjänar.”/Rom 2:5-6 Vredens dag handlar också om helvetet där Jesus säger att många kommer att hamna.

“Förstår du inte att du kan välja din egen herre? Du kan välja synden och dö, eller också lydnaden (frälsningen och tillhörigheten med Gud) och bli frikänd.” /Rom 6:16

Detta är bara ett fåtal bibelställen, det finns många fler, som talar om himmelen som slutstationen. Läs bibeln och lär dig om vad som gäller efter detta livet här på jorden. Bli frälst.

2 thoughts on “Hur får man evigt liv? /Liv och död

 1. Det var med ont i hjärtat som jag hörde denne man prata om sin ovilja att förstå att det finns en Gud och ett liv att vänta på. Men han kommer att få se något mycket överraskande.
  Jesus är Herre.
  /Maria

 2. Hej Maria!
  Stackars den författaren,vilket chock han kommer att få om han inte blir frälst innan döden kommer och hämtar honom:(((

  För mig finns endast ett val och det ÄR Jseus Kristus!!!!!!!
  Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.