Hur får man evigt liv?

f0516412aa1.jpg

Jesus botade människor på sabbaten. Detta gjorde att han bröt judiska bud. Det retade upp många och det retade judarna att Jesus “jämställde” sig med Gud (vers 18)

Om detta kan du läsa i Joh 5:16-30

I detta avsnitt betonas enheten mellan Faern och Sonen. Sonen ger liv, evigt liv (v 21) Det är något annat än dåtida grekisk odödlightestro. Det är ett liv som ges av Sonen genom tron på Kristus. Evigt liv är inte bara ett tillstånd i den kommande världen av harmoni och lycka. Det är något som människan i tron på Kristus får redan i detta livet.

Ett liv som är “bortom” döden men också “hitom”. Det är en trygghet, visshet, glädje, över Kristusnärvaron mitt i allt (v 24)

Att leva som kristen betyder att leva ett kvalitativt liv redan idag. Kristen tro innebär ingen negativ livssyn. Detta liv är präglat av frihet, eftersom man genom tron på Kristus ej kommer under domen, (v 24). Domen har redan gått över Sonen. Men det finns också en yttersta dom (v 29). Den dagen är Jesus domaren. Detta ger oss visshet om att den som dömer samtidigt är den som älskar oss mer än någon människa. Han fökroppsligar inte bara kärleken utan också rättvisan. Tänk att det finns en yttersta rättvisa i denna orättvisa värld.

Minnesord:

 Jesus säger: “Sannerligen jag säger er: den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv. Han faller inte under domen, utan har övergått från döden till livet.” (v 24)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.