Hjärtats inställning./Ödmjukhet

 ffsh101.gif

Alla har vi ett hjärta, och det behöver vi för att leva, det är inget konstigt med det. Men något som faktiskt är konstigt, det är vad vi fyller vårt hjärta med. Det finns massor av saker att ta till sig och stoppa in i hjärtat så att det blir hårt och kallt.

Man kan också göra så att man fyller hjärtat med Guds ord. Vad händer då? Jo man får en helt annan inställning till saker och ting, och framför allt förstår man vad Gud vill att man skall få.

Ett ödmjukt hjärta tar reda på vad Guds ord säger, och förkastar inte hans sanningar. Ett ödmjukt hjärta som tar reda på vad Gud vill säga i sitt ord, det hjärtat och den människan, kommer att få vandra med Gud och bli hans ödmjuka medarbetare. Skulle du vilja det?

Den människa som hela tiden skall hålla på och ifrågasätta Ordet från Gud, den kommer inte långt, den förstör bara hela sin tillvaro. Den tar ifrån den tid som Gud skulle haft i stället.

Så jag råder dig som undrar och har frågor: ställ frågorna till Gud, och fråga honom vad Du kan göra för att få en tro och hur du skall få ett gott liv tillsammans med himmelen och jordens Skapare. Du kommer att få ett svar.  MEN; det skall komma från ditt ödmjuka inre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.