Himlen, Guds plats/ Min framtidsdag är ljus och lång

 

Hoppet om   ‘Sedan’

*Min framtidsdag är ljus och lång, Den räcker bortom tidens tvång, Där Gud och Lammet säll jag ser Och ingen nöd skall vara mer.

Ett oförgängligt arv jag har. I himlen är det i förvar. Och under prövotiden här Min Fader ger vad nyttigt är.

Pris vare Gud, som ställt det så! Nu slipper jag att ängslig gå. För mig han alltid sörja vill, Evad som än må stöta till.

Så har jag frid uti min själ Och sjunger lycklig: Allt är väl. Jag vandrar trygg vid Faderns hand, han leder mig till livets strand.*/Nils F

*

Behöver inte vara rädd-  för döden. Jag är Guds barn genom frälsningen
Framtiden är utstakad-  Jag får vara med Jesus i evighet
Framtiden-  I Jesu händer
Guds löften-  Jag tror på allt han sagt och säger
Min dolda stig-  för Gud är uppenbar, han vet allt om mina steg och vart jag ska
Min själ-  han vederkvicker

Hoppet om den kommande härligheten
18 Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår. 19 Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras.* 20 Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om 21 att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. 22 Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas. 23 Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt,* också vi suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning. 24 Ty i hoppet är vi frälsta, men ett hopp som man ser uppfyllt är inte längre något hopp. Vem hoppas på något som han redan ser? 25 Men om vi hoppas på det vi inte ser, så väntar vi uthålligt. 26 Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord, 27 och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga så som Gud vill.  /  / Maria 

Är du ett Guds barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.