Hesekiel.Profeten./Uppmaning att vittna om sanningen

 

 

Du har väl läst Hesekiel ? och Hesekiel 3:14-18? som handlar om profeten Hesekiels uppgift  att förmedla ett budskap från Gud till ovilliga och upproriska och hotfulla lyssnare. “Var inte rädd!” sa Gud till Hesekiel. Samma uppmaning gäller  för oss idag. Paulus säger i 2 Tim 4:2: Var alltid ivrig att predika Guds ord så fort du får en möjlighet, både när det passar sig och när det inte passar sig.

Hes 3:14-15  berättar om Hesekiel som satt tyst i sju dagar bland sina landsmän. Det var också det antal dagar som man sörjde en död (1 Mos 50:10; 1 Sam 31:13; Job 2:13). Hesekiel sörjde över dem som var DÖDA I ANDLIGT Hänseende.

Hes 3:17-18 Ett tungt ansvar vilade på Hesekiel. Om han inte fullgjorde sin uppgift skulle Gud göra honom ansvarig för många landsmäns död. En väktares uppgift var att befinna sig uppe på stadsmuren för att kunna varna för en annalkande fara. Hesekiel var en väktare i andligt  avseende, och han varnade folket för den kommande domen. En väktare som somnade på sin post fick plikta med livet!

Hes 3:18  Gud hade redan låtit Hesekiel förstå att folket INTE skulle lyssna till varningarna. VAD var det då för mening med hans uppdrag? – Gud ville inte att folket skulle kunna säga att de INTE blivit varnade. Hesekiels uppgift var helt enkelat att LYDA Gud och göra som han hade befallt.   OCH: På samma sätt är VARJE TROENDE pliktig att vittna om budskapet om frälsning, men ingen hålls ansvarig för en annan människas BESLUT. Den som VÄGRAR förkunna SANNINGEN kan däremot räkna med Guds dom.

LÅT DIG INTE TYSTAS!   av människors OTRO utan ta den som en UPPMANING att VITTNA om SANNINGEN.

Låt Gud vara din klippa, din borg, din frälsare, din tillflykt, din sköld, ditt skydd, ditt ljus, ett starkt fäste, din räddning, makt och styrka!   /Maria

4 thoughts on “Hesekiel.Profeten./Uppmaning att vittna om sanningen

 1. Hej ja det är så att har vi en gång valt Jesus Kristus, så ska vi stå fast. Vi har order från högsta ort att utföra det han ber oss om. Då gör vi det- med den helige Andes ledning och vårt hjärta för de ofrälsta.
  Det är inte LÄTT- men nödvändigt.
  —Maria

 2. Hej Janne. Det sanna evangeliet ges inte ut/predikas inte så ofta längre, och det predikas inte m frälsning och omvändelse, därför får vi ett NYTT evangelium som baseras på new age och söka GUD på alla sätt utom det bästa sättet , dvs det sättet som bibeln ber oss /förordar, om.
  Människor går alltså vilse, och vi kan ju läsa överallt på många sidor om det nya evangeliet som inte KRÄVER ånger och omvändelse och rena hjärtan!

  Vi kan vittna om Jesus, ja, men folk vill ju inte ta emot det. Se på popstjärnor och andra kändisat som går runt med stora megakors på sig, men inte är frälsta m m. m m. Är det ett sätt att visa på Gud? Nej.

  Med våra handlngar kan vi visa vem Gud är, men det kan också vara svårt för då kan det benämnas som “vanlig medkänsla” e dyl. Nej fram för det rätta och sanna evangeliet, det som Jesus bad oss gå ut med, till alla…../Blessings Maria

 3. Fick en tanke: Kan det vara så att de kristna/prästerna/församlingarna går vilse (i New Age och internationell politik, i stället för evangelium) därför att de inte förstått Bibeln; för att de inte lyssnar till Bibelns budskap längre? Nästan allt om inte ALLT vi ser idag varnas det för i Bibelns böcker. Ofta uttryckligen! Om vi nu kallar oss kristna och tror att Bibeln är Guds Ord, hur kan vi då bygga församlingar som inte bygger på Guds Ord?
  Det är ju bara att läsa vilka avarter Paulus varnar för i sina brev tex!

  (Om att vittna)

  Jag är ofta en fegis och vittnar inte för folk som man anar bara skulle slå ifrån sig. De slår ifrån sig/markera distans snabbt och man får snart reda på om det finns någon längtan där, eller inte. För vissa människor är påståendet “Jag älskar Jesus” ungefär det samma som att säga “jag gillar pornografi”. Det finns väl ingen vits att i ORD vittna då? Att göra det i handlingar (dvs utan ord) verkar en framkomligare väg. Så att människor ser att Gud är en god Gud och barmhärtig mot ALLA människor! Vi har fått många chanser allihop! Vi måste bara vända om till Gud. Kolla hur världen ser ut…

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.