Hela skapelsen vittnar om Gud. / B Vidén artikel

181 foto Maria

 

Hela skapelsen vittnar om Gud

Från    http://www.berno.se/2009/03/hela-skapelsen-vittnar-om-gud.html

Så är de då utan ursäkt, skriver Paulus i sitt brev till romarna. Det handlar om människor som i orättfärdighet undertryckte sanningen; “Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit synliga, i det att de kunna förstås genom hans verk. Så äro de då utan ursäkt.”

Man blir klart påmind om moderna strömningar i tiden då man läser vad media (ex. DN Dagen) skriver om hur en neurologiprofessor beskriver viktiga egenskaper som finns nedlagda i människan. Oavsett vad de kommer fram till kvarstår det faktum att Gud i människan lagt ned förmågan att inse vad som är rätt och fel, samt att det finns en Gud.

Idag är det inne att tro på sig själv och förneka Guds existens. Samveten och sinnen bedövas effektivt med hjälp av all yttre påverkan samhället står för, från småbarnsålder genom dagis och ända in på ålderdomens höst. Kapplöpningen i våra välfärdssamhällen bidrar på sitt sätt till att forma en stressad, ständigt aktiv och upptagen människa, jagad som ett villebråd av allt som måste hinnas med, för att inte livet ska springa ifrån. Materialism, nöjen, filmer, musik, nyheter från alla världens hörn, oro, ångest, ångestdämpande mediciner från apoteket och sprit från systemet.

Det finns ingen tid över för reflektion, eftertanke, eller ens vilja att försöka inse att livet är något långt mer. Genom den ständiga jakten människan är utsatt för bedövas lika ständigt hennes samvete. Skulle tanken som inriktar sig på Gud och de eviga frågorna hinna ikapp, har människan lärt sig att snabbt slå den ifrån sig.

Paulus fortsätter sin samhällsanalys i Romarbrevet 1. Den gudlösa människan står i centrum. Likheten mellan antikens Rom och våra dagar är slående:

Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar; och så blevo deras oförståndiga hjärtan förmörkade.
När de berömde sig av att vara visa, blevo de dårar
och bytte bort den oförgänglige Gudens härlighet mot beläten, som voro avbilder av förgängliga människor, ja ock av fåglar och fyrfotadjur och krälande djur.
Därför prisgav Gud dem i deras hjärtans begärelser åt orenhet, så att de med varandra skändade sina kroppar.
De hade ju bytt bort Guds sanning mot lögn och tagit sig för att dyrka och tjäna det skapade framför Skaparen, honom som är högtlovad i evighet, amen.
Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar: deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt;
sammalunda övergåvo ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man. Så fingo de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön.

** * * * * * ** * 

Denna artikel är gammal, från 2009, men SÅ aktuell! Idag och i alla dagar som varit har det varit likadant att man upphöjer sig själv och man förnekar Gud. Man gör sig själv till Gud och lyssnar bara på sig själv. Man förnekar hans existens och så kommer man att fortsätta göra tills slutet på denna jorden är här. Man kan varna hur mycket som helst och berätta om Gud, men vad hjälper det i många fall? Inte alls. Människan tror inte på att Gud existerar. Men jag och så många andra vet att han finns och ser alla människor på jorden och hör dem förneka honom……..Det kommer en dag för de personerna  – en dag då det är för sent att ropa på Gud.

NamnlösMaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.