Hebréerbrevet om TRO. Gud är god!

 

Marias-681-300x225

Gud är god, det vill jag skriva igen och igen. Nu har denna sidan fått ett nytt utseende och Gud är god som har låtit mig få hjälp med att uppdatera den och att få skriva här igen. Det är roligt att det fungerar och att Guds Ord kan få komma ut.

Att ha tålamod är kanske inte det lättaste och det är något man får kämpa med att lära sig att ha – jodå, jagvet. Om vi vill lyssna till Gud och höra vad han säger så lär man sig så småningom förstå att det är hans vilja som skall ske och allt sker så som HAN vill ha det, och det sker för vårt eget bästa., så också denna gång med bekymmer med uppdateringen här.

Vi kan inte kommendera eller tvinga Gud till något, allt han gör det gör han för att vi ska växa och vara lydiga lärjungar. Han ger oss liv och han ger oss också evigt liv- om vi vill. Vill du ha evigt liv? och tror du att sådant existerar?  det gör det. Fortsätt läs här på sidan om Jesus och hur han föddes, predikade evangelium, hur han dog på ett kors och UPPSTOD igen från döden! Han kommer tillbaka en dag och om det läser du också här. Välkommen tillbaka hit du som brukar läsa här och välkommen till dig som är här för första gången./Maria

*

Hebr 11:1-40 berättar för dig om:

Trons människor
Text: 1     Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.
2 Genom tron fick fäderna sitt vittnesbörd.
3 Genom tron förstår vi att världen har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt.
4 Genom tron bar Abel fram ett bättre offer åt Gud än Kain, och genom tron fick han det vittnesbördet att han var rättfärdig, eftersom Gud själv bekände sig till hans offer. Och genom tron talar han, fastän han är död.
5 Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud.
6 Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom.
7 I tron byggde Noa i helig fruktan en ark för att rädda de sina, sedan Gud hade varnat honom för det som ingen ännu hade sett. Genom tron blev han världen till dom och ärvde den rättfärdighet som kommer av tro.
8 I tron lydde Abraham, när han blev kallad att dra ut till det land som han skulle få i arv, och han begav sig i väg utan att veta vart han skulle komma.
9 I tron levde han som främling i det utlovade landet. Han bodde i tält tillsammans med Isak och Jakob, som var medarvingar till samma löfte.
10 Ty han väntade på staden med de fasta grundvalarna, den som Gud har format och skapat.
11 Genom tron fick också Sara kraft att bli mor för en avkomma fast hon var överårig. Hon litade på honom som hade gett löftet.
12 Därför fick också en enda man barn, talrika som stjärnorna på himlen och oräkneliga som sandkornen på havets strand, detta trots att han var så gott som död.
13 I tron dog alla dessa utan att ha fått det som var utlovat. Men de såg det i fjärran och hälsade det och bekände sig vara gäster och främlingar på jorden.
14 De som talar så visar därmed att de söker ett hemland.
15 Om de hade menat det land som de gått ut ifrån, hade de tillfälle att vända tillbaka dit.
16 Men nu längtade de till ett bättre land, det himmelska. Därför blygs inte Gud för att kallas deras Gud, ty han har ställt i ordning en stad åt dem.
17 I tron bar Abraham fram Isak som offer, när han blev satt på prov. Ja, sin ende son bar han fram som offer, fastän han hade fått löftena.
18 Och till honom hade Gud sagt: Genom Isak skall du få dina efterkommande.
19 Abraham räknade med att Gud hade makt till och med att uppväcka från de döda. Därifrån fick han honom också tillbaka, bildligt talat.
20 I tron gav Isak sin välsignelse åt Jakob och Esau för kommande tider.
21 I tron välsignade den döende Jakob var och en av Josefs söner och tillbad, lutad mot änden av sin stav.
22 I tron påminde Josef, när han låg för döden, om Israels barns uttåg och gav befallning om vad som skulle göras med hans ben.
23 I tron hölls Mose efter sin födelse gömd av sina föräldrar i tre månader. De såg att det var ett vackert barn och lät sig inte skrämmas av kungens påbud.
24 I tron vägrade Mose som vuxen att låta sig kallas Faraos dotterson.
25 Han valde att hellre bli illa behandlad tillsammans med Guds folk än att en kort tid leva i syndig njutning.
26 Han räknade Kristi smälek som en större rikedom än Egyptens alla skatter, ty han hade sin blick riktad på lönen.
27 Genom tron lämnade han Egypten utan att frukta för kungens vrede. Därför att han liksom såg den Osynlige härdade han ut.
28 I tron firade han påsken och beströk dörrposterna med blod, för att fördärvaren inte skulle röra vid deras förstfödda.
29 I tron gick folket genom Röda havet som på torr mark, men när egyptierna försökte, dränktes de.
30 Genom tron föll Jerikos murar, sedan man hade gått runt omkring dem i sju dagar.
31 Genom tron undgick skökan Rahab att gå under tillsammans med dem som inte trodde, eftersom hon hade tagit emot spejarna som vänner.
32 Vad skall jag säga mer? Jag skulle inte hinna med att berätta om Gideon, Barak, Simson och Jefta, om David, Samuel och profeterna.
33 Genom tron besegrade de kungariken, skipade rätt, fick löften uppfyllda, täppte till lejons gap,
34 släckte rasande eld och undkom svärdsegg. De var svaga men blev starka, de blev väldiga i strid och drev främmande härar på flykten.
35 Kvinnor fick tillbaka sina döda genom uppståndelse. Andra torterades, och de vägrade att låta sig befrias för att få en bättre uppståndelse.
36 Andra utstod hån och gisselslag, ja, även bojor och fängelse.
37 De blev stenade, söndersågade eller dödade med svärd. De gick omkring i fårskinn och gethudar, led brist, blev plågade och misshandlade.
38 Världen förtjänade inte att hysa dem. De irrade omkring i öknar och på berg, i grottor och hålor.
39 Och fast alla dessa hade fått vittnesbördet att de trodde, fick de inte det som var utlovat.
40 Ty Gud har förutbestämt något bättre åt oss: först tillsammans med oss skall de nå målet.

rose0141

 

6 thoughts on “Hebréerbrevet om TRO. Gud är god!

 1. Hej Stefan! nu kommer mitt svar ursäkta dröjsmålet! Dopet i vatten: Då begraver man den GAMLA människan( den som inte trodde på Gud), och man vill LEVA för Kristus. Det är en yttre manifestation för att visa sig själv o andra att man går en NY väg, den smala vägen med Jesus.

  Dopet i eld- den helige Ande. Läs Apostlagärningarna kap 2 om att den helige Ande (Hjälparen) kommer till den första församlingen. I texten ser du klart o tydligt om att den helige Ande är med människorna, precis så som Jesus lovade!

  Inte alla får tungotalet, eller vet att de har tungotalet, det kan dröja innan man talar i tungor eller inte alls..
  Läs Apostlagärningarna för det är en underbar bok. vi är ju lärjungar och läs om under…
  Hälsn Maria

 2. Hej Maria, jag undrar varför det talas om två dop; vatten och den helige ande?

 3. Hej Stefan! Tack för att du varit med och stöttat mig då sidan krånglade och jag var ledsen, det gjorde gott att du var med och ville hjälpa. Har du önskemål om ngt särskilt som du vill jag ska ta reda på eller skriva om…så säg till. F ö: Gud välsigne dig. /Maria

 4. Hej Cecilia Tack så mycket! Jag är glad att du tycker om att komma hit och gillar den nya “looken”. Du är så välkommen hit! /Maria:)

 5. Hej!
  Fin ny sida du har, så ljus och fräsch! Passar bra nu när våren är på väg! 🙂

  Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.