Han är uppstånden /Kristus är ljuset i en mörk värld

Jesus Kristus ger oss ljus. Detta ljuset skall verkligen inte förväxlas med det ljus som Newagare säger att “Kristus är”. Ibland tar det mig emot att kalla Kristus för det sanna ljuset eftersom jag vet att olika andra sammanhang kallar Jesus så. Det är otäckt.

Därför fortsätter jag att berätta:   “Kan ni tänka er någon som tänder en lampa och sedan gömmer den. Nej, man ställer den så att den lyser för alla som kommer in i rummet. Ditt öga ger dig ljus. När dina ögon ser klart kan du röra dig obehindrat. Men om du ser dåligt, famlar du omkring. Se därför till att dina ögon inte blir grumliga eller till och med blinda. Om du inte kan se Gud, hur fruktansvärt kommer då inte ditt mörker att vara. Men om allt i dig är ljus, kommer du attt lysa som när en lampa låter sitt sken flöda över dig.”  /Luk 11:33-36

Ljuset är Kristus!   – ögat står för andlig KLARSYN och FÖRSTÅELSE.  Begär och frestelser gör ögat dimmigt, grumligt och SKYMMER Kristi närvaro. Om du inte kan se Gud blir ditt mörker totalt.  Jesus varnar oss:

Kontrollera din andliga syn! Öppna ditt hjärta för Jesus.

4 thoughts on “Han är uppstånden /Kristus är ljuset i en mörk värld

 1. Hej Janne
  Ordet ger oss ljus över att Kristus är ljuset och ljuset har fått flytta in i våra hjärtan så att det skall lysa som en lampa för andra. Så säger ju Gud.
  Ja Jesus är ljuset på vägen, den rätta vägen. Tack Janne.

 2. Hej Bella. Tack för förtroendet, jag är ju inget “psykolog i världen” men jag har träffat på dessa människor med väldigt konstigt och “sjukt” beteende. Dessa måste lämna sig helt och hållet till Gud för att han skall ta bort det onda.
  En psykolog skulle säga att de skulle ha medicin och samtal- KBT eller DBT..men detjag säger är att den onde ska bort.
  Vad gjorde Jesus på sin tid?
  Han drev ut onda andar, men sååå får man ju inte göra idag, det är ju förbjudet för de finns ju inte. Det gör de visst. Ut med eländet.
  Nej frågan är inte jobbig, utan högst intressant, för vi behöver troende människor som kan ta sådana problem på ett kärleksfullt och bra sätt och hjälpa människor med sådana problem/ondska.
  Jag vet att det går att ändra på människors beteende utan s k psykhjälp. Jesus ändrar på människor om människan vill.
  Kram f Maria, hör av dig

 3. Hej Maria!

  Jag vänder mig till dig med en fråga angående vad som händer med människor som uppvisar så kallade psykopatiska drag?

  Jag har en bekant i min närhet som är väldigt troende, men som inom sig har så mycket mörker.
  Det känns inte som att det kommer kunna ändras.
  Människor som betecknas som psykopater är ju sjuka utan att själva veta om det. Deras handlingar är i regel destruktiva och onda.

  Hoppas du inte tycker frågan är för jobbig att svara på. Känner mig så hjälplös.

  Kram Bella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.