Han är uppstånden / Han är med oss….

 

På vilket sätt är Jesus med oss efter uppståndelsen?

Jesus var med lärjungarna kroppsligen före himmelsfärden och sedan andligen genom den helige Ande (Apg 1:4) Det är genom sin närvaro i den helige Ande som Jesus uppfyller löftet att aldrig läman dem. (Joh 14:26) Jesus fortsätter att vara nära oss än idag genom den helige Ande.

Jesus har övervunnit all ondska och kan regera i varje människas hjärta.

Det är inte alla människor som tror på uppståndelsen utan fortfarande koncentrerar människor sig på att Jesus ligger i krubban som litet barn, eller som hängande på ett kors. Vad har då uppståndelsen tagit vägen? Vad är det som människor lär sig eller har i sina hjärtan om de inte förstår att han lever idag?

På påsken dör Jesus på korset för våra synder, för att vi skall få bli förlåtna och få evigt liv. Det är ingen saga, utan verklighet. Verkligheten är också att den människa som tror bör förstå vad den har i Jesu uppståndelse; den har evigt liv.

Den Guds kraft som uppväckte Jesus från de döda står till vårt förfogande för att uppväcka vårt moraliskt och andligt döda jag, så att vi kan förvandlas och växa till (1 Kor 15:12-19) Uppståndelsen är det som den kristna församlingen skall vittna om för världen. Vi förmedlar inte bara lärdomar från en god läromästares liv, utan vi förkunnar att Jesus Kristus verkligen har uppstått.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.