Hälsa/Mat.Naturresurser.VAD är GMO? Videos.Nano…

 

???? man kan köpa ALLT här..

Hälsa

Det kommer kanske tider då vi inte kan köpa allt vi behöver utan måste ge oss ut i skog och mark för vår föda, eller att odla själva så länge vi får lova att använda den möjligheten. Det är en tanke som åtminstone jag har haft ett längre tag. En sida som kan vara informativ är den här nedan:

http://www.skogsskafferiet.se/om/

Det är intressant att tänka  på att vi faktiskt kan äta mycket av det som skogen/naturen ger. Det kanske är ett måste i framtiden att känna till olika växters användningsområden. Titta in på länken och läs på.

ICA återkallar grillchips >

______________

Gud har skapat himmel  och jord och vi borde tänka på att vi kan använda naturens resurser, inte bara springa på stormarknader och andra ställen för att få något i magen.

HÄR läser du om vad GMO är: 

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/982

_______________

http://gmo.citygross.se/  Läs här om citygross som inte vill  ha GMO och sedan kan du se filmer OM GMO:

http://www.youtube.com/view_play_list?p=0C87989803B3BA0A

Gud har skapat himmel  och jord och vi borde tänka på att vi kan använda naturens resurser, inte bara springa på stormarknader och andra ställen för att få något i magen, och äta sådant som inte magen skall ha.

_______________

VAD är Nanopartiklar?

På senare tid har spridningen av nanopartiklar fått stor uppmärksamhet. Det finns misstankar att nanopartiklar kommer in i kroppen och där transporteras vidare och kan genom sin litenhet tränga igenom olika barriärer, exempelvis in till hjärnan. En förekommande nanoprodukt är titandioxid i nanoform. Men vid de svenska reningsverken tar man emot ett metallavfall från Kronos Titan i Norge och häller ut detta i reningsbassängerna. Koncernen Kronos tillverkar nanoprodukter och det är troligt att det finns nanopartiklar i det avfall man sprider i bassängerna. I så fall samlas de upp i slammet. Finns de också i växter och våra livsmedel? Detta är inte undersökt. Men vi vet att nanopartiklar tas upp i daggmaskar från förorenad jord.  /Gunnar Lindgren

 Se http://pubs.acs.org/cen/news/88/i41/8841news11.html

/Maria

6 thoughts on “Hälsa/Mat.Naturresurser.VAD är GMO? Videos.Nano…

 1. Jaha!
  Men någon säger att vi inte har GMO-odlade grönsaker här i Sverige? jag tror dem inte.
  Länken säger något annat! Tack för den, den ska vi sprida.
  Tack Janne- du är vaken.
  /Maria

 2. Hej Janne, Ja GMO är svårt att undvika, jag hörde på radio härom dagen att det inte finns i Sverige att vi sagt nej, emn det undrar jag, det kanske kommer hit snarare än vi anar i såfall. Jah aaa- vi har både vädervapen och matvapen.. vad komemr sen?
  Vet du jag är så trött på detta.
  FÅR vi lova att säga nej? Nej det får vi inte för det bestäms ovanför våra huvuden och man skulle inte lyssna på oss små människor, profiten går först. SKÄMS på dem.
  /Maria

 3. Gmo kan vara svårt att undvika eftersom det finns redan i djurfodret (majs, soja mm). Sen märks inte Gmo-produkter längre enligt EU-lag,(mäts i gränsvärden istället)! Gm-potatis produceras redan i Västra Götaland och fler ställen. Denna muterade och kemikaliserade “mat” är helt ofarlig…förgiftning är också ofarligare än man tror. Som sagt: inget hindrar en bra kvartalsrapport och vägen mot en “hållbar population på jorden”…Monsanto är en kemikoncern som håller på att svälja agrosektorn med mycket lobby och bra kontakter med myndigheterna i världens länder. Den som säger nej till Gmo får åkrarna förstörda…(ungefär) “Mat är ett vapen”, som ministern x sa en gång.

 4. hej Marica! Vad bra att du också tänkt till om detta! De säger att vi inte har GMO i Sverige, men deeet undrar jag! Brukar fråga i butikerna..vad som är vad… Citygross sägs ha bra varor- utan GMO.
  Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.