Hälsa- / Vaccinet mot svininfluensa. Läs.

*
___
Hälsa / Myndigheterna avråder först nu från svininfluensavaccin trots varningar 2009
Myndigheterna avråder först nu från svininfluensavaccin trots varningar 200919 mars, 2011
___
 

 

Läkemedelsverket medger till slut misslyckandet med svininfluensavaccinet Pandemrix genom att avråda från dess användning på barn. Verket har nämligen nyligen ändrat sin riskbedömning om Pandemrix, enligt TV4:s Kalla Fakta. Anledningen är en finländsk studie i början av året som visade att vaccinet ökar risken bland barn att drabbas av narkolepsi.

Text: Torbjörn Sassersson 2011-03-19 (uppdaterad 2011-03-20)

Sverige köpte vaccin inför svininfluensahösten 2009. Drygt sex miljoner vaccinerades och notan gick på 1,3 miljarder kronor, pengar som hamnade i läkemedelsbolagens fickor. I augusti 2010 stoppade finländska hälsovårdsmyndigheter vaccineringarna, sedan läkare slagit larm om att barn drabbats av sömnsjuka, narkolepsi. I början av 2011 bekräftade en finländsk studie på ett samband mellan vaccinet och sjukdomen, skriver Expressen.

Narkolepsi är en kronisk neurologisk skada, i det här fallet orsakad av vaccinet Pandemrix tillverkad av Glaxo Smith Kline. Den drabbade somnar lätt under dagen och får störd nattsömn. Kataplexi är ett annat symptom som innebär att den drabbade  plötsligt tappar kontrollen över sina muskler. Socialstyrelsen kommer att anpassa rekommendationerna vad gäller barn.

”Men det är ingen brådska, för ingen vaccineras nu – säsongen är över, säger Anders Tegnell, avdelningschef vid Socialstyrelsen, till TT. Misstankar om ökad risk för sömnsjuka efter vaccinering finns bara i Finland och Sverige. Totalt 82 svenska fall av sömnsjuka efter vaccinering har rapporterats, de allra flesta gällande barn.”

”Före den finländska rapporten visste vi att det fanns fall av sömnsjuka rapporterade, men att det fanns en ökad risk just hos vaccinerade visste vi inte, säger direktör Tomas Salmonson vid Läkemedelsverket.”

Tidiga varningar 2009 kom från bloggosfären

Bloggaren Norah4You som varnat för vaccinets skadliga beståndsdelar skriver den 19 mars 2011:

”Jag skrev 20 oktober 2009: ”Vänligen gör er hemläxa! Försök inte dribbla bort det som är väldokumenterat farligt sedan 40 år och där tillverkaren av tiomersals produktblad gör klart att så är fallet!”

”För mer än 10 gången i min blogg citerar jag tillverkarens eget produktblad eftersom Tiomersal’s kemiskformel C9H9HgNaO2S är ingalunda så ofarligt som provaccinationsgrupper försöker göra gällande.”

Källa: norah4you.wordpress.com

Norah4You citerar varningstexten som bevisar att faran med beståndsdelen Tiomersal sedan länge är känd: Där finns uppgifterna: Mutagena för däggdjursceller somatiska celler och att ämnet kan vara giftigt för njurar, lever, mjälte, benmärg, centrala nervsystemet (CNS). Upprepad eller långvarig exponering för ämnet kan producera målorgan skador. Upprepad exponering för ett mycket giftigt material kan producera allmän försämring av hälsan genom en ackumulering i ett eller flera människor organ. Källa: Material Safety Data Sheet Thimerosal MSDS, Sciencelab.com, Inc. Houston, Texas


Läkaren Annika Dahlqvist som 2009 fick skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) förnedringspris bla för att hon varnade för svininfluensavaccinet fick sedermera rätt. Hon skriver i mars 2011:

”Under 2009 insåg jag att det var en mycket riskabel väg att massvaccinera svenska folket mot svininfluensa. Man hade ingen aning om eventuella följdsjukdomar och inte heller om vilken positiv effekt vaccinationen skulle medföra. Jag propagerade i min blogg för att vaccinationen skulle vara helt frivillig och att ingen propaganda för vaccination skulle företas från myndighetshåll.”

”Jag uttryckte aldrig att LCHF-kosten garanterade mot insjuknande och död i influensa, utan det var Aftonbladet som lade de orden i min mun.”

”Det utbröt under hösten 2009 en massivt mediadrev mot mig pga min antimassvaccinationsaktivitet, och föreningen VoF lät sig driva med strömmen.

Det har sedermera visats att jag hade rätt. Ingen fördel erhölls beträffande dödstal i svininfluensa i de länder som massvaccinerade i jämförelse med de som inte massvaccinerade och det har framkommit allvarliga misstankar om följdsjukdomar efter vaccinationen.”

sasserssonska mailet

Även undertecknad varnade med artikeln: ”Vaccin mot svininfluensa skapar en enorm marknad för vissa läkemedelsbolag” ursprungligen publicerad den 15 oktober 2009 att det finns risker med massvaccination mot svininfluensa och enorm ekonomisk vinning för läkemedelsbranschen. Den gången gick Expressen på skeptikerbloggen Tankebrott.nu som kallade ett ”varnings-mail” jag skickat ut till ett par malinglistor för ”Det sasserssonska mailet”.

/Maria

2 thoughts on “Hälsa- / Vaccinet mot svininfluensa. Läs.

 1. Både artikeln och 1-3 är rätt anser jag, Det som är fel är massmedias och företagen som säljer idéerna och gör folk sjuka.
  Jag tror det är så att man känner på sig vad som är rätt o fel när man umgåtts med dessa tankar ett tag, dvs osanningar.

  Ja man måste tänka själv, vi får inte låta andra ta vårt tänkande ifrån oss! Vi få inte bli så passiva att vi inte kan se felen och se det som är farligt. Företagarna jublade väl ett tag, och snart kommer väl ngn annan stor grej de kan tjäna pengar på. Vara uppmärksam, ja.
  /Maria

 2. (Vad var svininfluensan egentligen? )

  Här kan vi ju se hur massmedia fungerar egentligen!
  Perspektiv bryts mot starka intressen.

  1 Alternativ forskning/journalister (utanför storföretagssfären) varnade redan under våren 2009 för “svininfluensekampanjen” (för det var vad det var!) lanserad av Big Pharma/WHO. Massmedia/myndigheter pushade för vaccinering mer eller mindre hysteriskt i ca 6 månader under 2009 och många svenskar tog vaccinen.

  2 Ett år efteråt gör EU en uppföljning och finner att det bekräftas: Svininfluensan handlar mest om att sälja (oprövad) vaccin och klara 1/4 rapporten/uppdatera WHO:s kommandostruktur (dvs testa systemet globalt: det är en globalt hälsoregim vi lever i numera!)

  3 Ett år och sex månader senare (ungefär) går svenska Smittskyddinstitutet ut och säger att det finns vissa frågetecken med svininfluensekampanjen, men om det dök upp en ny pandemi skulle de göra likadant!

  4 Två år efteråt kommer informationen som fanns i fri/alternativ media ut i vanlig massmedia. Se artikel ovan, i Expressen!!

  5 När du som läsare tar del av INFO och ska avgöra vad som händer måste vi idag tänka en del själva. Det räcker inte med att lyssna till massmedia, ofta bakbundna av myndigheter och positiva till allt STORT och smaskigt som de är! de ha ingen tid att göra riktiga studier och företagets intressen går först. Tidningar är företag och är beroende av sponsorerna. Konsumenten och medborgaren kommer senare. Det mesta i vanliga media är politiskt korrekt information. Sanningen kommer långt senare. Ungefär när det lugnat ned sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.