Hälsa /Plutonium. Luftburen plutonium i Litauen från..

 

Fukushima: Luftburen plutonium har upptäckts i Litauen
 
I en studie som publicerats i the Journal of Environmental Radioactivity bekräftas det nu, att mätningar som gjorts av luften i staden Vilnius, har plutonium upptäckts som härstammar från Fukushima. Då plutonium har svepts med av jetströmmar befaras nu att stora delar av Europa, Nordamerika och Atlanten är exponerat.

Plutonium som i huvudsak är alfastrålning är allra farligast om det som stoft kommer in i lungorna via inandning och kan ge lungcancer. Symtomer på lungcancer kan vara, hosta, upprepade lunginflammationer, luftrörsinfektioner, trötthet, smärta i bröstet, andningsbesvär, heshet, ledbesvär och minskad vikt eller aptit.
 
Det som är oroväckande är att ovanstående symtomer har ökat under hösten och vintern, men enligt Smittskyddsinstitutet beror det på att en bakterie av mykoplasma-släktet har ökat kraftigt i landet vilket i sig är allvarligt. Men myndigheten själva verkar ta det med ro och bara det, gör det ännu mer oroväckande…

Frågan är om det går att koppla ihop dessa samband, eller att det bara är en ren tillfällighet? Från både myndigheter och svensk media är det knäpptyst, vilket gör det ännu mer misstänktsamt, då tystnaden kan vara ett tecken på mörkläggning.
 
UPPDATERING:
 Ladda hem [3 mb] studien som publicerats i the Journal of Environmental Radioactivity

Artikel från
http://www.happysmile.se/

 /MariaVi måste hålla oss vakna…. 

så att vi kan förstå vad som sker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.