Hälsa /Odlad lax =Fetma och diabetes 2? Varpådinvakt

 

Jaha det var väl det jag misstänkte angående laxen! och annan fisk!  Sedan mycket lång tid har jag reagerat (och även köpt).. för att man odlar lax, odla lax? odla fisk? Jag anser inte att det kan vara bra och har läst många artiklar om just odling av fisk.Vad äter den odlade fisken tror du? Jag har frågat i “fiskdisken” i affärerna om det inte finns något annat än odlad fisk och fått ett frågetecken till svar? Vaddå?

Här under kategori hälsa vill jag ta med en artikel om LAX, den som man säger är nyttig! Läs:

“Forskarlarm: Odlad lax ger fetma

*Brukar du ofta slänga en bit lax i ugnen eftersom det är så gott och nyttigt? Då är det dags att tänka om.
Nya rön visar att laxkonsumtionen ökar risken för både fetma och diabetes typ två, enligt Svenska Dagbladet. Forskare vid biologiska Institutet i Bergen har undersökt laxens hälsoeffekter, med slående resultat.
Konsumtion av vanlig odlad lax kan öka risken för inte bara fetma utan även diabetes typ 2.
Anledningen är att laxen innehåller stora mängder miljögifter som lagras i fiskens fettvävnad. /Lina Lund tidn Expressen/

*
*
Jag vill påpeka att den vildfångade laxen anses vara bättre, se bild nedan,  men den finns inte att köpa i alla affärer, men ibland kan man ha tur och köpa hem en eller flera hela laxar.Jag vill också nämna att man i gemen äter helt felaktig och skadlig mat. Själv har jag lagt om min kost till naturliga ekologiska grönsaker, linser m m, dvs vegetarisk kost, och det anser jag vara bättre än det röda köttet och alla feta såser som ofta är mängder med tillsatser och onyttigt lättsmör o lättprodukter- bort med dem!..För att inte nämna alla dessa kolsyredrycker som coca-cola m m som man ger sina småbarn, läsk som är fulla med skadliga ämnen!!!! Föräldrar! VAKNA! Ge inte era barn godis heller, det kryllar av tillsatser och annat farligt! Har ni hört tals om Karius och Baktus? Det är tandtroll!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.