Hälsa/ Narkolepsiskandalen. Frågor..Skvalen borttaget

 

Narkolepsiskandalen lika stor som neurosedynskandalen

Narkolepsiskandalen lika stor som neurosedynskandalen

 Ungefär lika många har drabbats av narkolepsi i Sverige som drabbades av neurosedynskador på 60-talet. Båda dessa grupper lever med grava handikapp och båda skandalerna har initialt förnekats av myndigheter.

I oktober 2004, över 40 år efter att neurosedynskandalen blev känd, kröp svenska staten till korset och erkände sitt misstag. Alla neurosedynskadade (102-170 stycken beroende på källa) får 500 000 kronor var i ersättning. Med samma beteende och med samma tröghet från de ansvariga myndigheternas sida kan vi förvänta oss att de 82 personer som fått narkolepsi på grund av svininfluensavaccinet erkänns och får ersättning år 2050.

Neurosedyn och narkolepsi – en jämförelse

Neurosedyn var ett läkemedel som såldes i västvärlden under 1950- och 1960-talet. Medlet beskrevs som lugnande och det skrevs ut som insomningsmedel bland annat till gravida kvinnor. Åren efter föddes 5 000-7 000 barn med svåra missbildningar, varav 170 var svenska. Barnen hade korta sälliknande armar och ben. Hos vissa satt fingrar och tår direkt på bålen. Det förekom även svåra skador på ögon och andra vitala organ.

Narkolepsi är en svår neurologisk sjukdom som orsakas av en störning i de delar av hjärnan som reglerar sömn och vakenhet. Ungefär 4 200 personer i Sverige har störningen. Av dessa får inte alla behandling, vilket kan bero på att diagnosen inte har fastställts. Den neurologiska sjukdomen medför stora svårigheter vid skolgång, arbete och i sociala relationer. Man kan säga att narkolepsi i praktiken innebär att en person när som helst under dagen kan förlora medvetandet och falla ihop, samt under natten inte får fullgod sömn på grund av störningar.

Vid narkolepsi har REM-sömn frikopplats från sömnen och gör intrång i vaket tillstånd, skriver sajten narkolepsi.nu. Plötsliga sömnattacker och förlust av muskelkontroll (kataplexi), som normalt endast inträffar under REM-sömnen, inträffar även under vakenhet hos personer med narkolepsi.

Om de neurosedynskadade jämförs med de narkolepsidrabbade blir det klart att båda grupperna lider av samma grad av invaliditet. För båda grupperna är det svårt eller omöjligt att köra bil. På grund av sjukdomarnas natur är det svårare att få en anställning och vissa yrken är helt omöjliga att få.

Svenska Dagbladet skriver i oktober 2004 att kampen mot neurosedyn fortsätter i tredje världen där läkemedelsbolagen fortfarande säljer preparat med samma beståndsdelar som neurosedyn. På samma sätt kan vi idag se en kamp mot läkemedelsbolagen och en övertro på vaccin.

Tack vare internet är denna informationskampanj – baserad på gräsrotsnivå – betydligt snabbare och den förvarnade allmänheten långt innan massvaccinationerna kom till stånd. Det hindrade dock inte 6 miljoner svenskar från att massvaccinera sig mot svininfluensa och Sverige tycks därmed vara det land i världen som har störst övertro på myndigheterna.

Nu när Läkemedelsverket erkänt sitt misstag med massvaccinationens misslyckande är ansvarsfrågan ej klarlagd vilket framgick vid Läkemedelsverkets presskonferens den 29 mars 2011.

I klarspråk betyder det att Läkemedelsverket och de ansvariga politikerna som pressade på massvaccinationshysterin och som skapade onödig impulsiv oro i hela landet nu inte alls vill ta ansvar. Argumenten som användes för att förmå svenska folket att massvaccinera sig var ironiskt nog att “folk måste ta ansvar” för om man inte vaccinerade sig kunde man ju bli en “smittspridare”.

Nu visade sig svininfluensan vara lika mild som vilken höstsnuva som helst och svininfluensavaccinet orsakade hjärnskador lika handikappande som neurosedynskador. De drabbade kan se fram emot en livslång kamp för ersättning med ett svalt stöd från de ansvariga beslutsfattarna.

En annan fråga är obesvarad. Ungefär 4 200 personer i Sverige har narkolepsi. Hur många av dessa är skadade av vaccin?

Artikel skriven av Torbjörn Sassersson

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1114

OCH;

Misstänkt sjukdomsämne borttaget
Umeå/TT
Ämnet skvalen som ingick i förra årets vaccin mot svininfluensa finns inte med i årets vaccin. Skvalen har misstänkts ligga bakom att barn som vaccinerades drabbades av narkolepsi.

Skvalen förstärker vaccinets effekt, och när efterfrågan var stor förra året användes ämnet för att det skulle gå att få fram tillräckliga mängder vaccin på kort tid.

I år behövs mindre vaccin, därför har skvalen inte tillsatts, skriver Västerbottens-Kuriren.

9 thoughts on “Hälsa/ Narkolepsiskandalen. Frågor..Skvalen borttaget

 1. Hej alert! Ja man kan verkligen hoppas att detta drivs långt och blir ett uppvaknande för många! Nej man kan inte lita på vare sig S regering eller de andra inblandade… Du har helt rätt åsikter anser jag och jag tror dessutom att de är rätt, för det är inte vettiga saker som pågår, det är skrämmande. Satan är verkligen lös.
  /Maria

 2. Hoppas att de drabbade begär ett stort skadestånd av de skyldiga!

  …och att människor vaknar upp och inser att Sveriges regering, läkemedelsverket etc. etc. inte är att lita på!

  De tjänar inte det svenska folket utan sig själva, EU, NWO och därmed sin gud=Satan.

 3. Ett av de roligare orwellianska citaten tycker jag Bushadministrationens talesman Karl Roves utläggning är (ungefär):

  Ja, vi (regeringstjänstemän, CEO:s, militärer osv) skapar verklighet, och ni (mediakonsumenter) förhåller er till den verklighet vi skapar/skapat. Om vi skapar en bild idag, förhåller ni er till den. Om vi skapar en annan imorgon, förhålller ni er till den!

  Tydligen var det Rove som lanserade termen “Moderata arbetarpartiet” under Moderaternas valkampanj i Almedalen (2006), som de sen valet på!

 4. Hej Janne jag tycker du slår huvudet på spiken med ditt friska resonemang. Tänk om man fick höra fler säga kloka saker.
  Farliga smittspridare, tänk va hemskt att va en sådan!
  Hälsofara, kan man utveckla det? Hälsofara med strålning i Fukushima? Tycks vara över…
  Jaa vem minns inte Tage D och Harrisburg!

  Det verkar som om vi lever i en värld som tyvärr är programmerad, jag vet inte hur det skett, men det finns massor med saker o resonemang som INTE stämmer!!!!

  /Maria

 5. Är inte det paradoxalt?

  1 När nu alla “ska” vaccinera sig: är de ovaccinerade “farliga smittspridare?” De sprider ju inte smittan till de personer som tagit vaccinet i alla fall!

  2 Om “hälsofarligt” och “hälsosamt” kan defineras om av myndigheter beroende på de nuvarande omständigheterna (kostnaderna), vad betydde då “hälsofara”, innan det omdefinerades som “ingen fara för hälsan?”

  3 Sunt förnuft slår politiskt motiverade gränsvärden.
  Kolla upp info själv!

  4 “Risken för en kärnkraftsolycka är statistiskt sett försumbar.” Minns du Tage Danielssons sketch om Harrisburg-olyckan?! Kul resonemang!

 6. Hej Janne, jag håller med dig, hur kan en mängd fattiga människor vara ett hot mot jorden, mot de rika?
  Lite svinn? Det skulle vara människor, som behandlas som svin..
  Jag undrar också vad det är för människor utan hjärta som planerar och utför vissa typer av dessa ruskiga arbeten, jag tror inte de har känslor över huvud taget, det är profiten som gäller.
  Vad jag tycker är svårt att veta är att människor tror på dessa kampanjer om hälsa/vaccinering, hot… När ska man vakna?
  Angående Fukushima fruktansvärda händelse och vattnet, de ska föra ut radioaktivt vatten i havet och de säger att det är ok= icke hälsovådligt! VA!Det är klart att det inte är ofarligt!
  Jag kan inte knäcka den tankenöten, jag säger bara att det är som om människor vore tokiga! Jag är så ledsen över detta som skett och sker, ja det vet du… /Gud välsigne dig/ Maria

 7. Så cyniskt det nu kan låta: människor (utan pengar) kan räknas som djur. Hur kan en mängd fattiga människor vara bra för planeten? “Survival of the fittest”, som sagt.

  Man (WHO/FN mfl ) oroar sig över befolkningsökningen på planeten och gör det de kan för att kontrollera vår framfart. Det är nr 1! Då gör inget med lite svinn. Det har också medicinföretagen fattat! När folk inte säger nej kommer nästa dos!

  Jag kan inte för mitt liv begripa hur någon kan ställa sig bakom handlingar som är direkt skadliga/farliga för många människor. Det krävs en viss typ för att klara av ett sådant jobb.

  När nästa galna kampanj kommer kanske det är bra att gissa sig till vilka intressen som ligger bakom. Kvartalsintresset och byråkratiintresset!

  (Gränsvärden)

  Nu läcker Fukushima ut radioaktivt vatten i havet och det blåser in partiklar över USA. Vad gör EPA (Federala miljömyndigheten)? De höjer gränsvärdena för skadlig strålning 3000-10000 ggr nvåerna som räknades som skadliga, innan Fukushima! Alltså är strålningen ofarlig idag.

  http://www.NaturalNews.com/031963_radiation_exposure.html

  När man har knäckt den tankenöten (!!), blir det inte svårt att begripa vad oklarheterna och hysterin vid svininfluensan egentligen handlade om! Så säger ju tidningarna också idag, 2011!

 8. Hej Janne Det är väl hemskt att det blev som det blev, och ännu är det inte över för de som blev skadade av vaccinet. Ja vi känner också dem som tar vaccin säsongsvis, men inte det farliga svininfl.vaccinet…vi varnade alal vi kunde varna…. Ja jag tror att många vacciner o mediciner är farliga.
  Hysterin o skrämseln var mycket onödig och egentligen farlig , hur kan man säga att vi hade en pandemi??? PANDEMI räknas det som då hundratusentals dör…. de erkände ju att de satte dit ordet pandemi….
  Ja de säger att vi ska göra som vi är tillsagda…invänta order, när kommer nästa order om ngt som vi ska akta oss för?
  /Maria

 9. Flera av personerna jag gick till under hösten 2009 blev sjuka/dog efter de tog vaccinet mot “svininfluensan.” En av dem dog hastigt och hade en blödning/svullnad där han hade tagit sprutan. Han sa att han alltid tar alla vacciner mot influensa, säsongsvis. Hans lägenhet såg ut som ett “apotek”, mer eller mindre. Jag kopplade samman de båda: vacciner (sänker egentlligen immunförsvaret, efter vaccinchocken) och påföljande sjukdomar. Hysterin och skrämselpropagandan kring den här historien var plågsam att genomlida. Det lät rätt likt: gubben i lådan kommer oss, var inte farlig och smittspridare!! Ta på dig din gasmask! Gör som du är sagd, invänta order! (Vaccinerna var otestade bitvis!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.