Hälsa/.. lurad av kost- o läkemedelsindustrin. Artikel !

 

– Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin /Artikel /
Av Docent Ralf Sundberg
Optimal förlag (2011)
Pia Hellertz (april 2012)

http://nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/forskningsfusket.html se denna länk och läs mer!

Inspirerad av en recension i 2000-TaletsVetenskap nr 1/2012 av medicinjournalisten Ingemar Ljungqvist köpte jagboken om forskningsfusket inom läkemedelsforskningen. I slutet av sin artikelskriver Ljungqvist:

En liten mäktig elit vill se din kropp sedan den blivit kroniskt sjuk som en välkommen marknad och vinstgenerator för deras läkemedel.

Det lät verkligen konspiratoriskt, men efter att ha läst boken så förstår jag att författaren, läkaren, kirurgen och docenten Ralf Sundberg är en mycket skrämmande sanning på spåren. Läkemedelsforskare tenderar enligt hansuppgifter att förvanska sina data för att kunna publicera de resultat som läkemedelsindustrin vill ha för att kunna sälja sina preparat. Näringsforskaretenderar på samma sätt att förvanska och ljuga om sina resultat för att kunna publicera de resultat som livsmedelsindustrin vill ha för att kunna sälja sinaprodukter. Oavsett om det leder till hälsa eller sjukdom. Och ibland samarbetar fuskarna.

Hur är detta över huvud taget möjligt? Dels visar författaren att de olika forskarna får sina forskningsmedel och lönersamt andra förmåner från industrin. Han presenterar en imponerande research. Han har följt devisen: ”Följ i pengarnas spår!” och därmed funnit och avslöjat vad som pågår. Vissa forskare är mer skrupelfria än andra och har ändå blivit experter för nationer inom sina ämnesområden, även i Sverige, exempelvis hos Socialstyrelsen och Sundberg anger namn på dessa personer, så det står var och en fritt att kontrollera hans uppgifter.

Dels visar han att även de medicinska tidskrifterna är med i bedrägerierna. Avslöjande reportage publiceras inte medan de medicinska lögnerna fortsätter att spridas, även i den svenska Läkartidningen. ”Vem i hela världen kan man lita på”,sjöng Michael Wiehe och jag tänkte samma sak under hela läsningen. Eventuell tillit till auktoriteter rasade för varje sida jag läste.

Forskare betalas för att underteckna

En riktigt ruggig tendens är att det finns grupper av mycket skickliga artikelförfattarexperter som skriver ihop forskningsresultat utan att det egentligen finns något underlag och sen betalas prominenta professorer och forskare för att skriva under artikeln, utan att de vet vad det hela ens handlar om, menar Sundberg. De kallas bland annat KOL, Key Opinion Leader. De medicinska tidskrifterna har stora problem med denna typ av artiklar och det har utvecklats regler för att undertecknarna ska ange sina jäv, d.v.s. vilka som betalar deras löner och forskning, engagerar dem i konferenser och andra fakta av betydelse, men även detta har urholkats visar Sundberg. Detta gäller även forskare som faktiskt bedrivit forskningen. De är i mycket stor utsträckning betalade av exempelvis sockerbolag, margarinbolag, läskedrycksbolag med flera företag med intresse av att folk köper deras produkter. Författaren refererar till 252 referenser i sin intressanta referensförteckning. Det är bara att konstatera att han lagt ner enormt mycket tid och energi på att undersöka fakta.

OBS! Om du vill läsa resten av den  4 ½-sidiga sammanfattningen av boken så finns den attachad.
Läs här>>>

/Maria

Det finns alltså forskare som ljuger och de bistår sockerbolag och margarinbolag! m fl intressenter. I Tv-reklamen finns MILDA som ingrediens för bakning! Jag ser rött, använd inte milda!! Lyd inte media! Ta reda på sanningen!

2 thoughts on “Hälsa/.. lurad av kost- o läkemedelsindustrin. Artikel !

  1. Ja det är en hård kamp att få in så mycket pengar som möjligt genom att göra människor sjuka och handikappade av olika mediciner som de inte borde få. Jag har själv varit utsatt för fel..
    och det är ju inte bara margarin det gäller, utan hela samhället lär sig ett felaktigt sätt att leva av de instanser som ljuger för människor.
    Ta reda på fakta om vad man äter o dricker m m……
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.