Hälsa/Kokosfett (kokosolja)- läkande förmåga? pröva sig fram

 

Här i denna artikel har jag saxat lite ur olika länkar jag läst och ur dem, och av egen erfarenhet så  tror jag att man ska pröva annan hjälp än den som är den “naturliga” i form av piller och vanliga mediciner. Läs och tyck till om detta. Jag äter naturligtvis kokosfett jag med.. Där det står  jag  i artikeln betyder det den som skrivit den och det finns  länkar till  olika artiklar i slutet på detta inlägg: /Var noga med att köpa rätt produkt, finns i Lifebutikerna, även ICA Maxi har en god ekologisk olja..

*

  1. 1.    Kokosfett läker!  (Här menar jag Maria: KokosOLJA)

Kokosfett verkar ha en fantastisk läkande förmåga. Jag har själv ätit kokosfett med jämna mellanrum gärna ljummen ihop med hallon. Då blir det en het Fetshot.  (Kokosolja)

Kokosfett innehåller 90 % mättat fett och i den officiella sjukvården anses detta vara ohälsosamt. Jag anser att kokosfettet har varit en av de viktigaste faktorerna till att jag blivit botad från mina sjukdomar.

Nu kommer andra intressanta iakttagelser, bl.a. från Bo Zackrisson, som berättar en historia från ett äldreboende om att en person med Alzheimer fick tillbaka minnesfunktioner efter att ha ätit kokosfett regelbundet morgon och kväll. Vidare berättas, i artikeln, om att MS, ALS med flera hjärnrelaterade sjukdomar kan uppnå hälsoförbättringar med kokosfettet.

En nära vän, med MS, har varit och rensat sina kärl och ådror i ett europeiskt land. Där anser läkarexpertisen att signaler från hjärnan inte når fram till t.ex. ben och händer beroende på förtätningar i kärlen. Trängsel i ådror och kärl beror definitivt på för mycket socker(kolhydrat)-ätande. Min vän verkar må mycket bättre efter rensningen och om han avstår från kolhydraterna och börjar äta kokosfett så kommer hans chanser till hälsoförbättringar att öka ytterligare.

************

  1. När jag någon gång känner av irritation och klåda runt ändtarmen använder jag kokosfett eller aloevera-gel det hjälper!
  1. Kokosfett har stora näringsmässiga och farmakologiska möjligheter. Den är en av de mest hälsosamma och näringsmässigt bästa matfetterna. Monolaurinsyra är huvudorsaken till kokosfettets många hälsosamma egenskaper. Den omvandlas i tarmen till monolaurin som skyddar mot virus och bakterieangrepp. Har även förmåga att lösa upp HIV virusets yt-protein och förhindrar därigenom formering.

 Motverkar svamp som candida och dödar parasiter i mag-tarmkanalen

Laurinsyran i kokosfett har sin ena motsvarighet i bröstmjölk, där den ingår som livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna, för tidigt födda barn som inte har ett fullt utvecklat matsmältningssystem kan relativt lätt absorbera den. Kaprylsyra tillför syra till tarmen. Den sura miljön gynnar tillväxten av goda tarmbakterier, Speciellt mjölksyrabakterier. Forskning visar att kaprylsyra effektivt motverkar svamp som candida och dödar parasiter i mag-tarmkanalen.

Främjar kroppens självläkande förmåga

De medellånga fettsyrorna erbjuder snabb energi och främjar kroppens självläkande förmåga. Förbättrar absorptionen av vitaminer mineraler och aminosyror. minskar behov av e-vitamin.En kokosfett diet stödjer omvandlingen av långa fettsyror som epa och dha i kroppen och normaliserar balansen mellan omega 3 och 6. Kokosfett hjälper dig att gå ner i vikt och har visat sig kunna sänka nivån avtnf-alfa, som har stor skuld vid uppkomsten av ledgångsreumatism och demens. Gynnsam för n god sköldkörtelproduktion och ämnesomsättning.

******

4.Bland andra positiva hälsoeffekterna, förbättrar kokosoljan absorptionen av mineraler som kalcium och magnesium, vissa B-vitaminer, de fettlösliga vitaminerna A, D, E, K samt aminosyror. Kokosoljan innehåller inte Omega 3 och Omega 6. Vad den däremot gör är att den normaliserar balansen mellan de fleromättade fetterna.

 

Kokosoljan ökar ämnesomsättningen, skyddar de inre organen (fram för allt levern) och ger god styrka och struktur för cellmembranen och har en positiv inverkan på såväl de vita blodkropparnas funktion som hormontillverkningen.

Hud:
Kokosolja är utmärkt för huden också och stöder den naturliga kemiska balansen. Den är en effektiv mjukgörare för alla hudtyper och har man torra slemhinnor smörjer den även bra “där nere”. (Om man vill använda den som glidmedel bör man komma ihåg att den inte gör sig särskilt bra i kombination med kondom!)

Kokosolja innehåller tiosol som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15.

Kokosolja försenar också ålderstecken som rynkor, åldersfläckar och slapp hud och hjälper vid behandling av olika hudåkommor inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner. Till skillnad från mineralolja, finns det ingen risk för skadliga biverkningar av kokosolja.
Hälsa:

–  Kokosoljan bryter inte ner kroppens antioxidativa reserver som andra oljor gör.
–  Den förbättrar utnyttjandet av essentiella fettsyror och skyddar dem från oxidation.
–  Den har färre kalorier än alla andra fetter.
–  Den bildar inte skadliga biprodukter när den upphettas till normal koktemperatur som andra vegetabiliska oljor.
–  Den har inga skadliga eller obehagliga biverkningar.
–  Den är fullständigt icke-toxisk för människor.
–  Den är en näringskälla som snabbt producerar energi (istället för att lagras som fett).
–  Den fungerar som en skyddande antioxidant.
–  Den förbättrar upptaget av näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och aminosyror.
–  Den stöder och hjälper immunsystemet.
–  Den stöder sköldkörtelfunktionen.

 

Viktminskning:
Kokosolja är mycket användbar vid viktminskning. Den innehåller korta och medellånga fettsyror som hjälper till att bli av med övervikt. Den ger en frisk funktion i sköldkörteln och enzymsystemet. Vidare ökar kroppens ämnesomsättning genom att ta bort stressen på bukspottskörtlarna och bränner därmed mer energi.

Matsmältning:
3½ msk varje dag räcker för en vuxen och passar perfekt vid matlagning. Kokosolja hjälper till att förbättra matsmältningen och förhindrar olika mag-, matsmältnings- och tarmproblem. De mättade fetterna som finns i kokosolja har antimikrobiella egenskaper och hjälper till att hantera och döda olika bakterier, svampar och parasiter som orsakar matsmältningsbesvär. Kokosolja hjälper oss också ta upp näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och aminosyror.

Immunförsvaret:
Kokosolja förstärker immunförsvaret, eftersom den innehåller antimikrobiella lipider, laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra. Dessa har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper. Den mänskliga kroppen omvandlar laurinsyra i monolaurin som påstås hjälpa till att hantera virus och bakterier som orsakar sjukdomar som herpes, influensa, cytomegalovirus och även hiv. Det hjälper till att bekämpa skadliga bakterier såsom Listeria monocytogenes och Heliobacter pylori och skadligt protozoer såsom Giardia lamblia.

Träning:

Kokosolja är mycket omtyckt av idrottsmän och kroppsbyggare. Orsaken till detta är att kokosolja innehåller mindre kalorier än andra oljor, dess fetthalt omvandlas lätt till energi och den leder inte till ansamling av fett i hjärta och kärl. Kokosolja ökar energin och uthålligheten.
Skelett

Kokosolja förbättrar kroppens förmåga att absorbera viktiga mineraler såsom kalcium och magnesium som är nödvändiga för utvecklingen av ben. Därför är kokosolja mycket användbar för kvinnor som är benägna att få osteoporos efter medelåldern.

Tandvård:

Eftersom kokosolja underlättar absorptionen av kalcium i kroppen, hjälper det att få starka tänder. Kokosolja hindrar tandlossning och även karies.
Stress:

Kokosolja lindrar symptom i samband med kroniskt trötthetssyndrom eftersom den är mycket lugnande och därför reducerar stress.

Läkande vid sjukdom:
Virus: Kokosolja dödar virus som orsakar influensa, herpes, mässling, hepatit C, SARS, AIDS och andra sjukdomar.

Bakterier: Dödar bakterier som orsakar sår, infektioner i halsen, urinvägsinfektioner, tandköttssjukdom, lunginflammation, gonorré, magsår, halsinfektioner, etc.

Svamp och jäst: Kokosolja är också effektiv på svampar och jäst som orsakar candidainfektion, ringorm, fotsvamp, muntorsk, blöjeksem, etc.

Parasiter: Dödar bandmaskar, löss, Giardia och andra parasiter.

Antioxidant: Hjälper till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler som främjar tidigt åldrande och degenerativa sjukdomar

Hud: Stöder vävnadsläkning och -reparation. När kokosoljan appliceras på infektioner, bildar den ett kemisk skikt som skyddar den infekterade kroppsdelen från yttre damm, luft, svampar, bakterier och virus. Kokosolja är mest effektiv på blåmärken, eftersom det påskyndar läkningsprocessen genom att reparera skadade vävnader. Lindrar smärta och irritation orsakad av hemorrojder.

Slemhinnor: Reducerar problem associerade med cystisk fibros.

Hjärta: Det finns en missuppfattning att kokosolja är inte bra för hjärtat p.g.a. att den innehåller en stor mängd av mättade fetter. Men kokosolja är jättebra för hjärtat. Den innehåller ca 50% laurinsyra som hjälper att förebygga olika problem med hjärtat inklusive höga kolesterolvärden och högt blodtryck. Det minskar också förekomsten av skada på artärerna och hjälper därför till att förhindra åderförkalkning.

Lever: Närvaron av triglycerider med medellång kedja och fettsyror hjälper till att förebygga leversjukdomar och förhindrar fettsamling.

Njure och gallblåsa: Kokosolja hjälper till att förebygga njur- och gallablåsesjukdomar. Det hjälper också att lösa upp njursten.

Bukspottskörtel: Lindrar stress på bukspottkörteln och enzymsystemet i kroppen samt minskar symptom och är användbar vid behandling av pankreatit.

Tarm: Lindrar symptom i samband med Crohns sjukdom, Ulcerös kolit och magsår.

Prostata: Lindrar symptomen vid godartad prostataförstoring (prostataförstoring).
Diabetes: Kokosolja hjälper till att kontrollera blodsocker och förbättrar utsöndringen av insulin och hjälper också till att effektivt utnyttja blodglukos.
Cancer: Hjälper till att skydda kroppen från bröstcancer, tjocktarmscancer och andra cancerformer.

Epilepsi: Minskar epileptiska anfall.

Alzheimer: Användbar vid behandling av Alzheimers sjukdom då den hjälper hjärnans funktion.

Källor: 

http://www.coconutresearchcenter.org

http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html

*http://www.kostdemokrati.se/matslindgren/2012/07/10/vi-behover-det-mattade-fettet/

Vi behöver det mättade fettet!

Den som använder mediciner från läkare skall fortsätta med dem naturligtvis om inte läkaren säger annorlunda…men jag anser att man kan pröva sig fram i olika lägen. Jag väntar på mitt helande och den dagen det kommer skall du som läser här få veta det- för jag  tror på ett helande av min kropp med alla de sjukdomar jag har nu. /Maria

Jag hoppas du tyckte infon om oljan var intressant och att du funderar över vad som kan vara bra för dig. Det finns många artiklar att läsa.Att man inte ska överdosera kokosolja anser jag vara en självklarhet, 1-3 msk per dag, för mig räcker det med 1-2.

OCH: Jesus helar och läker och han kan göra det på många sätt t ex genom att man får reda på alternativ att ta till vid sjukdom…han visar vägen i allt. Han  vet allt och kan allt och han har skapat jorden och människorna och växterna och….. /Maria

Hälsn Maria

2 thoughts on “Hälsa/Kokosfett (kokosolja)- läkande förmåga? pröva sig fram

  1. hej Kyllikki, javisst är texten intressant om oljan, jag använder bara kokosolja, till allt. Man behöver bara se till att man torkar ur kärl o stekpannor pga att det fastnar o stelnar i rören annars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.