Hälsa /Hemlagad vitaminrik nyponsoppa

 

Idag vill jag påminna om hälsa och hemlagad vitaminrik nyponsoppa. Ja du ser på bilden vad man ska ha för ingredienser, de är få….. I flaskan finns det 12 dl- men jag gjorde i 2 omgångar för jag kan inte lyfta tunga kastruller….

Recept:

6 dl kallt vatten

1/2 dl Risenta nyponskalmjöl

1 msk potatismjöl

2-3 msk rårörsocker     /Tillägg i recept: 1 st 1 cm riven färsk ingefära,  ca 1 struken tsk kanel, lite koriander i blandningen/

Gör så här:

Häll vattnet i en kastrull. Blanda de olika mjölsorterna med rårörsocker. Vispa ner blandningen i det kalla vattnet. Koka upp under omrörning. Serveras varm eller kall. Förvaras i kylskåp upp till 4 dagar. Mums!

TIPS:

Använd nyponskalmjöl i matbröd för extra bra jäsning. Smaksätt din musli med nyponskalsmjöl. Strö nyposkalsmjöl direkt på fil eller youghurt. 

/Maria

 

2 thoughts on “Hälsa /Hemlagad vitaminrik nyponsoppa

  1. Hej Monica Tack för din kommentar, det är kul med soppor! Hundratals varianter och mer…Mindre kul med värk, jag är också drabbad av många saker… Läs gärna mer här, det finns mycket för själen, en djup ro kan du få.
    Kram f Maria

  2. Hej och tack för din kommentar på min blogg.
    Jag älskar soppor över huvud taget, det värmer både kropp och själ, och din nyponsoppa verkar vara toppengod. Ska testa den nästa gång jag handlar. Har inte några ingredienser hemma.
    Ha det gott!
    Kram/Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.