Hälsa /GMO. Två artiklar om GMO. Skador…

 

Eating genetically modified corn (GM corn) and consuming trace levels of Monsanto’s Roundup chemical fertilizer caused rats to develop horrifying tumors, widespread organ damage, and premature death. That’s the conclusion of a shocking new study that looked at the long-term effects of consuming Monsanto’s genetically modified corn.

Shock fynd i ny GMO studie: Råttor matas livstid av GM majs blir fasansfulla tumörer, 70% av kvinnorna dör tidigt

Äta genetiskt modifierad majs (GM majs) och konsumera nivåer spår av Monsantos Roundup konstgödsel orsakade råttor för att utveckla fruktansvärda tumörer, utbredd orgel skador och för tidig död. Det är slutsatsen av en chockerande ny studie som tittat på de långsiktiga effekterna av att konsumera Monsantos genmodifierade majs.
LÄS Artikel och se bilder på de stackars djuren:

http://endtimeinfo.com/2012/09/shock-findings-in-new-gmo-study-rats-fed-lifetime-of-gm-corn-grow-horrifying-tumors-70-of-females-die-early/

*
*

Och Rune Lanestrands blogg säger ungefär detsamma:

21 september 2012
För första gången har Monsanto tvingats publicera negativa resultat från försök med råttor som matats med deras majs. Det gäller de tre genmanipulerade majssorterna Mon 810 och Mon 863 som förgiftar insekter och Mon NK 603 som tål växtgiftet Round Up. I försöken fann man höga halter av hormoner i blod och urin som normalt inte skulle förekomma.

Rapporten har publicerats i brittiska tidskriften New Scientist.
De råttor som ätit Mon 863 fick förhöjda halter av blodsocker och av fettet triglycid som båda är tecken på begynnande diabetes. De råttor som utfodrats med NK 603, som tål växtgifter fick skador på njurarna.
Monsanto förnekar som vanligt att majsen skulle vara farlig för människor och får stöd för detta av sin armada av köpta forskare som det finns gott om även på Lantbruksuniversitetet i Uppsala. De instämmer med Monsanto, och upprepar med en papegojas envishet, att produkterna inte är farliga för människor.
Monsanto har också fullt stöd av jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) som talar sig varm för odling av GMO-majs också i Sverige.
Ett gott råd: Köp bara ekologiskt odlad majs såväl som andra produkter ekologiskt odlade.
Se även inlägg nedan, den 22 januari, om läkare i USA som varnar för GMO i livsmedel.
Jag skrev detta på min blogg i januari 2010. Nu publiceras bilder på hemska missbildningar hos råttor som matats med Monsantos GMO-majs.

Rune Lanestrand   http://runelanestrand.wordpress.com/

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.