Hälsa/ GMO och våra bin. Bidöden…Svensk media är tyst

 

images

GMO och våra bin

När USA:s utrikesminister John Kerry förra veckan besökte Ryssland tog president Putin överraskande upp och fördömde att USA har befriat de globala bio-genetiska jättarna som Syngenta/Monsanto från allt juridiskt och ekonomiskt ansvar genom Monsanto Protetion Act.
Putin varnade särskilt för GMO grödor som innehåller insektsgift och som dödar bin. John Kerry ville inte alls diskutera det som ryssarna kallar en växande ”bee opokalypso”. Kerrys delegation ville inte ens diskutera utan ansåg bara att bidöden inte kunde härledas till växtgifter och GMO-grödor utan det berodde på andra orsaker.
Enligt det ryska protokollet som i går släpptes i Kreml av ministeriet för Miljö och Naturresurser framgår att Putin var ”extremt vred” över att Obamas regering vägrar att diskutera denna allvarliga fråga.

Den ryska miljömyndigheten hänvisade till att Schweiz, Ryssland, Frankrike, Italien, Slovenien och Ukraina har förbjudit de farligaste GMO-grödorna. De som innehåller neuro-aktiva insekticider kemiskt relaterade till nikotin, kallas neonicotinoids.
De dödar våra bin och kan i förlängningen förstöra vår världs förmåga att växa tillräckligt med mat för att föda sin befolkning skriver det ryska Naturvårdsverket.
Det är en stor händelse att GMO-hotet nu tas upp på högsta nivå mellan Sovjet och USA. Men som vanligt återges inte en så ytterst viktig fråga i svensk media som tydligen vill hålla sig väl med Monsanto och co och som aningslöst backar upp regeringens positiva och naiva inställningen till GMO-grödor.
Rune Lanestrand

http://runelanestrand.wordpress.com/author/lane6645/

/Maria

Foto Maria

Foto Maria

 

2 thoughts on “Hälsa/ GMO och våra bin. Bidöden…Svensk media är tyst

 1. Putin är ju vettig i detta, det är bra, det borde fler vara. det är hemskt att USA fortsätter att låta Monsanto styra, och många jordbrukare har fått gå ifrån sina jordar och annat. Ja vi människor är till stort besvär för vi måste äta o dricka- det tär på resurserna, hemskt eller hur…
  Det kommer hårda tider framöver- toppstyrning.
  /Maria

 2. Bra artikel som visar prioriteringar hos toppolitiker.

  Inte ens Putin tycker att Monsantos snabba pengar och förstörda jordar är värt det! Under USSR-tiden försördes jord och det blev hungersnöd. Under Stalin vände man floder för att ge bevattning till risodlingar och det blev stäpp av det istället! Så man minns nog det än i dag!

  EU har blockreat nikotinbesprutningsmedlet, vad jag såg.

  Monsanto styr jordbruket i USA och kommer fortsätta med det. “Det är ju alldeles för många människor på planeten”…

  USA ska med huvudet före rätt in i väggen – vi ska följa dem och hurra! Hm. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.