Hälsa /GMO. Människan som försökskanin

 

Människan som försökskanin i GMO-verkstaden
Etelka Huber (MP)
Newsmill, Publicerad: 2011-04-25
 

Faktum är att även om det inte används GMO inom svenskt lantbruk i någon större omfattning så kan vi konsumeter inte värja oss. En stor del av produkter vi importerar är genmodifierade. Du och jag är försöksdjur i ett världsomspännande laboratorium.

Penningtörstande multinationella biokemiföretag utvecklar resistenta och sterila DNA-profiler för deras vinnings skull, men vad händer med alla oss och våra gener? De radikala förändringar forskare utvecklar skapar specifika, önskvärda egenskaper som aldrig skulle utvecklas naturligt. De är mycket farliga, skriver Etelka Huber (MP).

Kollektivt kallas det rekombinant DNA-teknik, dvs. DNA-molekyler framställd på konstgjord väg. Denna praxis förändrar kärnan i arvsmassan av organismer. En onaturlig genetisk manipulation som kan påverka dig på flera sätt. Det är oftast inte klart vilka livsmedel som har manipulerats genetiskt . Vi vet inte de långsiktiga hälsoeffekterna av dessa genetiskt modifierade livsmedel eftersom det inte finns en övergripande forskning att tillgå. Inledande forskning har visat att kortvariga reaktioner kan vara allvarliga.

Odlade genmodifierade livsmedel blir mer och mer vanliga i vårt samhälle. På den amerikanska marknaden visar statistik att upp till 70% av förädlade livsmedel är genmodifierade. Genetiskt modifierade livsmedel grödor som odlas runt om i världen är t.ex. majs, sojabönor, sockerrör, potatis, paprika, tomater, bananer, ananas, jordgubbar, zucchini, och kakaobönor. Och varje vecka skapas fler i en alarmerande takt! Listan av GMO-produkter på marknaden idag är lång och växer.

De långsiktiga riskerna med genetiskt modifierade livsmedel är osäkra, men vi har redan sett stora kortsiktiga reaktioner. Discovery Channel presenterade ett program om hälsotillskott som innehåller L-trypofan där många personer blivit allvarligt sjuka. Konsekvensen blev att preparatet togs bort från marknaden. År 1996 gjordes tester efter att personer insjuknat. Testerna visade att det fanns en allvarlig fara med gener skarvade från paranötter och sojabönor. Det fanns allvarliga risker för en allergisk reaktion med anafylaktisk chock.

Genetiskt modifierade livsmedel påverkar människans fysiologi. En studie av människor i Filippinerna rapporterade att deras kroppar utvecklat antikroppar mot Bt-toxin. Dessa personer som reagerat på GMO-majs i Filippinerna har också utvecklat en resistens mot antibiotika ampicillin. Antibiotikaresistens är något som forskarna inte hade förutsett. Exempel på förädlade livsmedel som gjorts med genetiskt modifierade organismer är popcorn, rapsolja, sojasås, konserverade soppor, välling, sötningsmedel Aspartam och flingor typ Cornflakes,

Det livsmedel som innehåller 0.9% eller mindre av GMO behöver enligt EU-reglerna inte märkas. Kunskapen kring GMO är liten och effekterna är ännu inte överskådliga. Rapporter visar att en stor forskarkår är tveksamma till att DNA-teknologin används eftersom det ännu inte finns statistiskt säkerlagda forskningsrapporter av effekterna på djur, natur och människa. Lobbyisterna däremot, stora kapitalstarka biokemiföretag, inom GMO är starka och påverkar de beslutande organen runt om i världen.

Var står vår jordbruksminister Eskil Erlandsson i frågan? Hur ser äldre-och folkhälsoministern Maria Larsson på denna farsot som GMO kan visa sig att vara? Hur ser miljöminister Andreas Carlgren på framtida hot mot miljön som genmodifierade organismer kan utgöra? Vad säger justitieminister Beatrice Ask om ansvarsfrågan den dagen något händer? Att förändra ett DNA i en mänsklig organism borde vara straffbart!

Varför är GMO tillåtet?/

http://www.nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/manniskan-en-forsokskanin.html

Varför är GMO tillåtet? Någon som läser här, som vet? Är det för att vi långsamt eller fort skall försvinna från denna jorden i massantal? Vad är det man vill med mänskligheten? Varför denna destruktivitet? VEM har ansvar i allt detta? Vad är det som får lov att ske? Är DU orolig?/Maria

 

2 thoughts on “Hälsa /GMO. Människan som försökskanin

 1. Hej Janne påminn mig om dessa filmer mm när jag är frisk i ryggen för nu gör jag bara korta uppesittarmoment men sser att du skriver intressanta saker här!
  Rygg o höfter är så illa åtgångna av värk
  Tåget går, och det går fort,snabbtåg är det väl.
  USCH för GMO USCH För att vilseleda människor! /Maria

 2. “Naturligt urval” gillar Darwinisterna! GMO är onaturligt urval.

  Vad fiskgener i ris att göra? Vad har jordbakterier i raps att göra? Vad har vanlig lax (eller farmad lax) för överlevnadsmöjligheter när G-monsterlaxen äter upp allt i sin väg?

  Tröskelvärden sätts för radioaktivitet. Nu vill EU/USA inte märka GMO, utan sätter tröskelvärde i stället!

  Industrin villl ha det så. De små byråkraterna kan inte säga nej. Konsumenterna har tre alternativ: äta (dyrt) ekologiskt småjordbruk, producera mat själv eller äta (av producenterna otestade) laboratorieprodukterna.

  Det har gjorts tester av GMO (trots att industrin förnekar det!). Cellförändringar, reproduktionsproblem, andningsbevär, allergier, cancer osv. dyker upp rätt snart i råttor som testats. (Kolla in Jeffrey Smiths böcker: Genetic Roulette tex)

  GMO finns huvudsakligen i majs, soya, raps; även i socker sen en tid tillbaka! Djur och andra grönsaker är också manipulerade idag. Inte bara genetiskt.

  Genetiskt altererad majs (fruktossirap) ligger till grund för massor av produkter. Glass, cola, ketchup, godis, djurfoder tilll kor mm.

  Food Inc. är en film du måste se! Filmen förklarar hur matindustrin fungerar idag. Det är en jätteindustri kontrollerad av ett fåtal händer.

  I USA finns idag 13 slakthus och köttmarknaden styrs av 4 företag. De största orderbeställingarna kommer från snabbmatsindustrin. Snabbmatsindustrin har strukturerat om HELA jordbruket!!

  Bönderna lånar pengar av företagen (bankerna!) och föser in ca 300 000 kycklingar i en lagerlokal utan fönster…Utländsk arbetskraft anlitas ofta. Ingen får se vad som pågår i de mörklagda rummen… Den som klagar får gå…

  Hälsomyndigheterna (FDA) kontrolleras av matindustrin och politikerna låter tåget gå. Hört historien förut? Vad händer när virus och sjukdomar sprids inom systemet?
  Kolla in filmen!!
  Food inc documentary

  Part 1:
  http://www.youtube.com/watch?v=FC5vQpBRjCk

  Part 2:
  http://www.youtube.com/watch?v=E5UPE7FS8W0&feature=mfu_in_order&list=UL

  Part 3:
  http://www.youtube.com/watch?v=qSSp5I_rwzs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.