Hälsa/ Amalgam- En giftskandal i modern tid

 

*

Amalgam – En giftskandal i modern tid

Vänder du dig till sjukvården med några av nedan uppräknade symptom så blir du antingen bemött med skepsis eller får en psykiatrisk diagnos. Oavsett vilket skrivs lämpliga kemiska läkemedel ut som i bästa fall kan ge symptomlindring och i värsta fall ännu fler symptom beroende på biverkningarnas mängd och art. Detta trots att problemen kan ha att göra med det kvicksilver som utsöndras från dina amalgamfyllningar.

Vanliga symptom på kvicksilverförgiftning är:

Trötthet
Huvudvärk
Led och muskelvärk (Fibromyalgi)
Magbesvär (IBS)
Yrsel
Irritabilitet
Oro
Hjärtklappning
Sänkt intellektuell kapacitet
Dålig koncentrationsförmåga
Depression
Skygghet, tillbakadragenhet
Ljudkänslighet
Ljuskänslighet
Bristande impulskontroll
Dåligt närminne
Sömnlöshet
Ökat sömnbehov
Ångest

Att det avgår kvicksilver från amalgam är vetenskapligt bevisat. Man vet att frisättningen av kvicksilver ökar väsentligt när amalgamplomberna stimuleras eller belastas. Amalgam är så känsligt för belastning att avgången av kvicksilver ökar kraftigt bara man drar en bomullstuss över ytan.

Amalgam innehåller hela 50% kvicksilver och genom avdunstning och korrosion försvinner kvicksilver fortlöpande från amalgamplomber. Speciellt mycket vid putsning, insättning och urborrning av amalgam.

Kvicksilveravgången mångdubblas vid följande för många ganska vanliga aktiviteter:

Tuggning, och särskilt av svårtuggad och/eller varm mat samt tuggummi.
Tandborstning
Intag av varma drycker
Tandgnissling
Rökning eftersom temperaturen i munnen höjs

Kvicksilver är ett nervgift som lagras bland annat i sköldkörteln, hypofysen, hjärtat, hjärnan, levern, njurarna, lungorna. Varken blodprov eller urinprov kan användas för att fastställa diagnosen kvicksilverförgiftning eftersom kvicksilver samlas i organ och vävnader.
Diagnosen måste grundas på patientens sjukhistoria och symptombild och därför är frågan inte om utan hur många som blivit felaktigt diagnostiserade inom psykiatrin (till läkemedelsföretagens förtjusning) med resultatet att de sakteligen förvandlats till tablett ätande vrak med mängder av nya åkommor som givetvis måste medicineras med nya biverkningar som följd.

Sedan 2009 är det förbjudet att använda amalgam som tandfyllningsmaterial på grund av kvicksilvret och andra tungmetallers skadeframkallande verkan. Det är dock enligt socialstyrelsen okey att en massa människor som inte har råd att bekosta en amalgamsanering för tiotusentals kronor, och som (vilket är ännu värre) kanske fick plomberna insatta under barn och ungdomstiden, går runt med käften full av gift och i ständigt sällskap med diffusa sjukdomssymptom.

/Hemsk artikel tycker jag, men jag tror det är mycket sanning i den! Jag är ju sjuk, men vem har hållit med mig om att det skulle kunna vara amalgam som är orsaken till de flesta problem i kroppen??   Jag tillhör den generation som fick amalgam som liten….Jag tror på helande, och en gång kommer det att ske./Maria

 

Artikeln är från: http://experimentlandet.blogg.se/2012/july/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.