Håller din tro inför prövningar som kommer? /Ett troende folk

093 foto Maria

 

Vi kristna idag har ingen kejsare vi måste tillbe som på den gamla tiden då man blev en troende och man var tvungen att tillbe kejsaren. Men de troende tillbad ingen annan än Gud själv, och de fick lida förföljelse och död.

De kristna betraktades som ateister och förrädare. De vägrade att tillbe i hedniska tempel, (det är ju mycket populärt att man gör idag). De stödde inte romarnas självcentrerade makt- och erövrarideal. Romarna i sin tur hånade de kristna för deras ideal att tjäna sina medmänniskor. De kristna avslöjade och tog avstånd från den fruktansvärda omoralen i hednisk kultur.

Men det är ju precis som vi har det idag! eller hur! OMORAL, Tillbedjan av annat än Gud och annan än GUD. VÅLD, MORD sköljer över oss ständigt, och värre blir det. Petrus talar om prövningar. Det är en prövning, verkligen en prövning, att få lida för sin tro (att man tror på Jesus).  Håller din tro? Står du ut med att bli prövad i din tro? Det är mer än dags att rannsaka sitt inre. Det kommer hemska tider!

1 Petrus 1:6. Därför må ni fröjda er, om ni också nu en liten tid, där så
måste ske, lider bedrövelse under allahanda prövningar,
  Rom. 8:18. 2 Kor. 4:17. Hebr. 12:11. 1 Petr. 5:10. Jak. 1:2 f.
7. för att, om er tro håller provet – vilket är mycket mer värt
än guldet, som förgås, men som dock genom eld blir beprövat –
detta må befinnas lända er till pris, härlighet och ära vid
Jesu Kristi uppenbarelse.
  Ords. 17:3. Jes. 48:10. Mal. 3:2 f. 1 Kor. 3:13. 1 Petr. 4:12 f.

När Petrus talar om lidande och prövningar tänker han inte på olyckor eller Guds straff, nej, han tänker på en otroende världs reaktion, när den möter ett troende folk! Vi som får prövningar går igenom en reningsprocess som bränner bort  allt orent hos oss och förbereder oss för mötet med KRISTUS. I prövningen fostras tålamodet (Rom 5:3-4; Jak 1:2-3) och vi växer till i tro och helgelse.

NamnlösMaria

 

 

2 thoughts on “Håller din tro inför prövningar som kommer? /Ett troende folk

 1. Hej Lennart Tack så mycket att du trivs att komma in här och läsa. Att tro är inte lätt och att vandra i tron och förstå den, det måste alla ta till sig att göra om de vill vara med Jesus i evigheten. Många slappar till och tror att allt är ok, och att man inte behöver anstränga sig.
  MEN se det behöver man, och RANNSAKA sitt inre. Rätta till sina fel.
  Är man i tron? Kan man utföra det som Gud vill? Känner man sig själv eller lurar man sig själv?
  Och framför allt i så fall, man hamnar fel. Man är inte frälst för evigt om man lägger ner sin tro och vandrar en annan väg.
  Herren känner oss och vet vilka som kommer att klara provet/n.
  Gud välsigne. /FRID
  /Maria

 2. Hej Maria!

  Du har alltid intressanta reflektioner ang. vår tro.
  Det är bra för vi kan undersöka oss själva, förbereda oss inför svårigheter och göra som det står i Guds Ord
  från 2.Kor 13:5 och som är ett av mina favoritord. Det står:

  “Rannsaka er själva, huruvida ni är i tron, ja, pröva er själva. Eller KÄNNER ni inte med er själva att Jesus Kristus är i er? Varom icke, så håller ni inte provet.”

  Här används grundtext-ordet för känner, ordet GINOSKO, som jag anser kanske det viktigaste ordet för oss i vår vandring med Herren.

  mvh L.S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.