Guds folk /Vågar du?

 

jesus_shepherdwithstaff_bestwonderfulpic.jpg

Vågar du följa Jesus?

Det står i Joh Upp 21:7-8:

”Den som segrar ska få alla dessa välsignelser, jag ska vara hans Gud och han ska vara min son.

Men de fega, som förnekar mig och som är otrogna mot mig, förrädarna och mördarna, de som lever i omoral och de som står i kontakt med onda andar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats blir i sjön som brinner av eld och svavel. Det blir den andra döden.”

(Ja jag har tagit med detta bibelställe förut..men….jag tycker detta är så viktigt.)

”De fega” är inte de som är svaga i tron eller ibland drabbas av tvivel, utan de som vänder sig bort från Gud och inte längre törs följa honom.

De har inte mod nog att våga stå upp för Kristus och är inte ödmjuka nog att acceptera hans auktoritet över sina liv.

Gud jämställer dem med mördare, lögnare, avgudadyrkare, med omoraliska och korrumperade människor och med dem som utövar svart magi. Det finns många sådana människor som lever sitt liv i mörker….

”Segrare” är alla de som håller ut till slutet utan att förneka Kristus (Mark 13:13). De kommer att få del av alla de väslignelser Gud har lovat.

1. Att äta från livets träd. 2. Att undkomma eldsjön. 3. Att få ett nytt namn. 4. Att få makt över folken. 5.Att få sitt namn i livets bok.

6. Att bli pelare i Guds andliga tempel. 7. Att sitta bredvid Kristus på hans tron. Alla som uthärdar ondskans prövningar och förblir trogna tillhör dem som Gud kommer att belöna.

Vågar DU följa Jesus?

This entry was posted on 22 december 2008, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “Guds folk /Vågar du?

  1. Hej Marianne. Ja det är en fråga…man måste ställa sig, det jobbiga är att så många aldrig fått den frågan och de vet då inte vem de ska följa ..därför går vi ut med evangelium.. Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.