Guds folk /Tala rätt

 dove3.jpg

Den som tillhör Guds folk genom frälsning har vapen att tillgå mot onda makter. Den känner till allt om vapenrustningen som det står om i Efesierbrevet kapitel 6.

Det gäller alltså att veta vad Ordet säger. Om vi inte vet vad Ordet säger så går vi fel, talar fel, bekänner fel saker och allt blir fel. Om du säger att något skall gå i sönder, att något ska inträffa som du är rädd för, eller på annat sätt talar ut “fel” saker över ditt liv, då kommer eländet som ett brev på posten.

Jesus sade till Satan: “Gå bort Satan, ty det är skrivet.” /Matt 4:10    Jesus hade och HAR all makt och han vill lära oss att använda hans ord på rätt sätt.

Som kristna talar vi till omständigheterna på rätt sätt. Vi bekänner inte elände och sorger över våra liv. Vi går emot naturligtvis. Men om inte gör det, kan vi räkna med stora problem.  Vi kan naturlitgvis inte förneka att saker händer som är svåra, men det är ju just i svårigheterna som Gud har kontrollen och vi skall rätta oss efter Guds Ord i detta.

Vi ser saker med våra fysiska ögon, men vi har andra ögon också, och det är trosögonen. Med sådana ögon ser vi rakt in i tron och handlar därefter.  2 Kor 4:18 säger: “De ting som syns, de varar endast en tid, men de som inte syns, de varar i evighet.”

Alltså: De omständigheter vi kan befinna oss i som är svåra, hjälper Gud oss med att övervinna,  detta på grund av vad Ordet säger.

Tron är en övertygelse om ting jag inte ser/ Hebr 11:1- trons kapitel.

Den helige Ande är med den kristne, och den som vill gå framåt med Gud, den styr sin tunga och vet att den onde vill förstöra och förgöra ens liv på alla sätt. Så tänk på vad Ordet säger och följ det- i allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.