Tro/ Guds folk / Samhälle, familj

  

Våra samhällen och dess innevånare mår inte alltid så bra. Jag är en av dem som förordar att det vore bäst om alla vore kristna, särskilt bra vore det för familjerna, för barnen. OK jag vet att det finns de som kallar sig kristna och bär sig åt som fähundar…men det var inte dem jag ville diskutera eller ta upp här, utan vad grunden i Guds ord säger.

Jag tar med en sång för att illustrera det jag skriver ovan:

1.Ett kristet hem det är förmer än rikedom och glans, Förmer än allt vad världen ger, dess like aldrig fanns, Det är en skatt på denna jord, Som ej beskrivas kan med ord. Ett kristet hem, Ett verkligt hem, En fläkt av himmelen!

2.Ett kristet hem, där Jesus själv har blivit ständig gäst, Och där hans ord är A och O, det är dock allra bäst. Det är en skatt…etc.

3.Ett kristet hem, där far och mor och barn är ett i tro, Där alla vandra samma väg och frid och kärlek bo, Det är en skatt…etc

4.Ett kristet hem, som är en mur mot världen som sig bör, Att synd och flärd, som tränger på, får stanna utanför, Det är en skatt….etc

5.Ett kristet hem, det är så stort, hur ringa det än är, Ty Guds välsignelse och nåd och välbehag där är. Det är en skatt…etc  / Daniel Hallberg

Ett hem som präglas av tro, som visar på tro, där familjemedlemmarna uppför sig och är kärleksfulla, dvs de svär inte, de gapar inte och skriker, de tackar för maten, de är inte fulla, de ber i stället för att häda Guds ord, och de har en som de alla älskar: JESUS. I ett sådant hem känns det gott och varmt att komma in i. Jag säger inte nu att de som inte är kristna inte är varma och goda, utan jag nämner dem som inte alls känner Jesus och de som inte kan uppföra sig alls emot varandra. Där skulle verkligen Jesus behöva flytta in.

Det är därför som samhället i stort borde ha Jesus som förebild, som riktmärke, som konung över sina liv. För då tror jag att mycket av våldet och fyllan och ensamheten och tragedierna skulle kunna undvikas. För det är väldigt mycket BRIST på respekt och kunskap som gör att det ser ut som det gör. En annan sak är att vi som är kristna ser att det blir värre och värre på många områden, och vi ser också att det lutar mot värre tider och mycket svårare tider. Det är bara att läsa i Bibeln och titta in i vad Jesus säger i ens hjärta, så förstår man strax vart vi är på väg.

Det finns så oerhört många hem där bara prylar och pengar är eftertraktade, men inte Gud. Bilar, resor, kläder, nöjen, mat i överflöd och fester, men ingen vill ha Gud. Förstår du vad jag menar? Titta i sångtexten ovanför;  Det talas om flärd och det talas om att ett hem kan vara ringa (litet, oansenligt , inte så rikt) MEN: Gud är där. Och då blir det gott och varmt och Rikt.

*…mina ord som jag lagt i din mun skall alltid bli kvar hos dig och dina barn och dina barns barn….*/Jes 59:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.