Tro / Lita på Gud

 

Trygghet är ett vackert ord, men få får känna vad den innebär. Men det är i alla fall ett av Guds största löften, att vi ska få känna trygghet. Han ger inte bara löften om trygghet utan också om frihet. Kanske människor ränner runt överallt och söker efter trygghet och frihet. Gud har lovat att den finns, att vi får LEVA i den, leva i säkerhet. Kommer du ihåg berättelsen om de unga männen som gick in i ugnen utan att bli svedda av elden, utan att dö? Berättelsen finns i bibeln: Daniel 3:1-30

De var alltså med om prövningar som skulle kunnat döda dem, MEN, GUD var ju med där, själve Jesus var med där inne, det var tre män som gick in i ugnen men fyra stycken blev sedda av vakterna som vaktade ugnen. Det blev startskottet till att en kung vände om till tro.

Ibland kan man kanske tro att inte Gud bryr sig om oss då bönesvaren dröjer…är Gud döv? Nej det är han inte. Vad säger Guds ord? …att han är ..en hjälp i nöden, väl beprövad. /Ps 46:1 /  Han är en Gud som är nära varje stund, var vi än befinner oss. Om vi VET att Guds löften är säkra, kan vi tryggt LITA på dem, och vi blir trygga.

  

Vi kan ropa: *Jag Vet på VEM jag tror och jag är förvissad om…* Glädjen i Herren är vår starkhet! LITA på Gud! /Maria

2 thoughts on “Tro / Lita på Gud

  1. Hej Janne jo i Daniels bok läser vi om kungar som fick frälsning, pga av människor som i andras ögon inte var mycket värda. Gud har gjort under i alla tider, och gör det fortfarande! Det är under-bart…/Maria

  2. Jag vet inte om det är i Daniels bok det står om hur persiska kungarna såg att Gud är Gud och började be i Helig Ande!
    Otroligt vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.