Guds folk / Insikt

rosesbow.gif

Det är fantastiskt att få inse att Gud är Gud, och få komma till Herrens hamn. Att få inse att vi inte skapat oss själva utan att det finns någon som ville ha en viss person…. Gud har skapat… alla tror ju inte på det förstås och det kan ge en viss egoism, det kan leda till en girig själviskhet.

Tänk om allt hopp skulle tas ifrån en sådan människa som går i sin egen själviska tillvaro, vad har den människan kvar om allt rasar runt om henne?

Den som inser att Gud är skaparen och har gett oss allt vi äger, den vill gärna dela med sig av hans gåvor till andra. Och tänk, om nu allt skulle gå förlorat: Då finns ju Guds stora kärlek och givmildhet kvar!

Guds folk är ett folk som strider för att evangelium skall förkunnas och kärlek mellan människor skall flöda fram.

This entry was posted on 18 september 2007, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “Guds folk / Insikt

  1. Hej Linda. På många sätt en bra kommentar, jag sitter och lurar på att du redan begriper min text! Du skriver klokt och bra, och jag skall ge en förklaring.
    Att jag skulle använda ett så svårbegripligt språk, det är konstigt. Och om du är en fattig syndare som vill bli frälst, så kan jag tala om för dig hur det kan gå till.
    Den som inte har Gud nära sig (ja alla är Guds barn) men den som inte är frälst har inte nått fullbordan av att vara ett Guds barn. Jag vill personligen inte leva i en klubb av inbördes beundran och gör det inte heller, men stora delar av kristenheten gör så idag.
    Den som är frälst och lever för Herren, och har gett sitt liv åt honom bör vara en som vill att evangelium skall förkunnas, som i gamla tider, alltså att gå ut och tala om det glada budskapet, att Jesus lever, och tillbaka till den apostoliska tiden, då allt var annorlunda. Ett Guds folk är de frälsta som vill något mer än att leva i en värld som är så förljugen som denna är. Ett sådant folk som går med övertygelsen o att ett annat liv går att få för den som tror….vi går ut (som jag gör nu med denna sidan t ex) och talar om att Jesus lever (pga uppståndelsen) och vill ha oss till medarbetare. Skriv gärna till min mailadress om du har frågor, jag skall svara dig.
    Hälsn f Maria

  2. Snälla, kan du förklara för en som inte begrip, vem som blir egoistisk, girig och självisk – de som inte tror att Gud har skapat allt, eller de som tror att han har det? Och vad betyder “Guds folk”? Det måste väl betyda ALLA människor, för alla människor är väl Guds barn? Och vad menas med att de strider för att ett evangelium ska förkunnas? Om ni kristna inte vill vara en förening för inbördes beundran så borde ni använda ett språk som vi fattiga syndiga hedningar begriper så att vi också kan få bli frälsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.