Guds folk / En välsignelse

Läser du Gamla Testamentet någon gång? Jag vill rekommendera det, för det är intressant och lärorikt. Det kan tyckas svårförståeligt om vi läser det som icke-kristna, men många älskar att läsa det, däribland jag. Profetböckerna och andra böcker är underbara, där Jesus lyfts fram som den Messias som skall komma.

Ett tema i GT som ofta återkommer är “Mitt namn skall bli ärat bland hedningarna…mitt namn skall äras bland alla folk.” Gud hade utvalt ett folk genom vilket han skulle rädda och välsigna hela världen.

Han har inte ändrat sig, och än idag gäller detta att Guds folk ska vara en välsignelse för hela världen. Idag är det inte bara judarna som räknas som hans folk utan alla som tror på honom. Som troende tillhör man detta utvalda folk och på grund av det nya liv man lever i Kristus är man ett vittnesbörd om Gud.

Får han använda oss så att hans namn blir upphöjt och ärat bland alla folk och nationer? Uppdraget börjar hemma, bland familj, vänner och grannar. Och sedan att gå vidare ut….och tala om Jesus….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.