Guds befallning till den troende själen. Stå stilla.

 

Foto Maria

Foto Maria

*

“Stån fasta (stilla, eng övers), så skolen I se, vilken frälsning Herren i dag skall bereda eder.” 2 Mos 14: 13.

DESSA ORD äro Guds befallning till den troende själen, som befinner sig i stort trångmål, omringad av svårigheter av mindre vanligt slag .Hon kan icke draga sig tillbaka, ej heller kan hon gå framåt. Hon är trängd både på högra och på vänstra sidan. Vad är att göra under sådana förhållanden?

Mästarens ord ljuda, “Stå stilla!” Det är väl för henne, om hon giver akt på Hans röst, ty andra onda rådgivare finnas. Misströstan viskar: “Lägg dig ned att dö; giv upp alltsammans.” Men Gud vill se oss vid gott mod och fulla av glädje över Hans kärlek och trofasthet också i livets mörkaste stunder.

Fegheten säger: “Drag dig tillbaka och slå in på den väg, där du kan handla på vanligt människovis. Du kan ändå icke i denna sak vara en kristen. Det blir för svårt för dig. Övergiv dina principer.” Men huru mycket satan än må locka dig in på en sådan väg, så kan du icke följa honom, om du vill vara ett Guds barn. Hans gudomliga order bjuder dig att gå från kraft till kraft och detta bör du göra.

Varken död eller helvete skall kunna förmå dig att ändra kursen. Skulle du för en stund bli befalld att stå stilla, sker det blott för att du skall få ny kraft för vandringen framåt.

Otåligheten ropar: “Handla, raska på! Att stå stilla och bara vänta är idel lättja.” Vi måste göra något strax – vi måste – i stället för att se upp till Herren som icke allenast vill göra något utan allt.

Förmätenheten skryter: Om också havet ligger framför dig, gå framåt och vänta att få se ett under. Men tron lånar sitt öra varken åt förmätenheten, misströstan, fegheten eller otåligheten. Tron lyssnar till Guds röst, som bjuder: Stå stilla och förbli orörlig som klippan.

“Stå stilla” – i givaktställning, redo att handla, inväntande nya order, glatt och tåligt förbidande att få höra den ledande rösten. Det skall icke heller dröja alltför länge, innan Gud skall säga till dig, lika tydligt som Mose sade det till folket: “Gå framåt” – Spurgeon

I tider av ovisshet – vänta. Vänta alltid, när du är i tvivel. Tvinga dig då icke till att handla. Om du känner något tryck i ditt inre, bryt dig då icke igenom det, utan vänta, tills allt är klart. / C H Spurgeon

*
Gud är så god. Han vet vad vi går igenom och han vet när HAN vill att vi ska gå vidare, vad vi nu än står i, eller inför. Kanske känner du igen dig i texten. I tider av ovisshet- vänta. Tänk att vi får vänta (det som är så arbetsamt) på att Gud skall ge oss order att få gå framåt! Vad vis och klok och underbar min Gud är.

 

 

 

8 thoughts on “Guds befallning till den troende själen. Stå stilla.

 1. Hej Antonia! Visst är det en bra artikel! Man blir så glad:) att få läsa sådant som man innerst i sitt hjärta vet att det stämmer. Vi går alla igenom olika faser och denna fasen i artikeln är så….sann!
  Din kommentar/er hade lagt sig i skräpkorgen, hur den nu kom dit. Men nu är det rätt.
  Tänk att vi som är så svaga och små får sådan kraft av Gud! Tänk vilken hjälp vi får! Vi får gå med den helige Ande genom hela vår människa, svag men stark i Jesus!
  Gud välsigne dig i allt, Måtte Gud komma med sin härliga mäktiga kraft över dig och ditt liv och göra underverk. I Jesu namn, Amen!
  KRAM f Maria

 2. Hej Inga-Lill och välkommen tillbaka.
  Det är så härligt med att bli vidrörd av sanningens ande. Det är fint att du vill vara här och ta del av olika artiklar, både sådant jag själv skriver och annat som jag tycker är bra och som måste komma ut till folk.
  Gud är så god och jag blev själv så berörd igår då jag fick ord från Gud att jag fortfarande är tagen av de timmarna i bön.Och..om du ser något här på sidan som känns fel eller är fel i text så meddela mig för jag har rensat en del allteftersom man lär sig, men jag kan ha missat att ta bort felaktigheter. Om man är lyhörd och frågar efter råd så får man det, det är så fantastiskt underbart, ja Gud är god.
  Gud välsigne dig.
  FRID! /Maria

 3. Sanningens ande som vidrör :).
  Jag är ny här på din sida och ser att du har mycket bra att ta del av.
  Ja, Herren är god och verkar på sätt som jag inte själv kunnat räkna ut.
  Allt gott till dig också, och ja jag kommer säkert att trivas här.

 4. Tack kära Maria,

  Varje ord talade till djupen av mitt hjärta!

  Tänk att vår store Gud alltid vet vad som är barnets bästa 🙂

  Genom stillhet och förtröstan blir vi starka!

  Gud välsigne dig rikligen,

  Antonia

 5. Hej Inga-Lill! Tack för det du skriver här, det var överraskande att se nu när jag öppnade sidan inför dagen.Så kände jag, så som du säger, då jag lade in artikeln, den är sann. Så ser jag det att vi måste vara nära och söka Gud för att förstå nästa steg s a s.
  Dagen i går var f ö full av tårar på många vis och att se Gud verka i våra liv är underbart. Jag önskar dig allt gott, och önskar dig välkommen tillbaka hit, hoppas du ska trivas här.
  Gud välsigne dig.
  Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.