“Well done”, You will say. /När jag är svag..

 

ISAIAH 41:10
“Fear not, for I am with you;
Be not dismayed, for I am your God.
I will strengthen you,
Yes, I will help you,
I will uphold you with My righteous right hand.”

*

Är det fel att vara svag? Nej, det är det inte. Jag svarar så för att jag är svag men jag är ändå stark, i Herren. Jag tycker att det är så fantastiskt att få vara den jag är, alltså svag, men få styrka genom Gud. Han lär mig och jag följer och jag får erkänna fel och brister och jag slipper sitta på höga hästar och riskera ett fall som skulle göra mycket ont.

Det är bättre att erkänna sig svag och få arbeta med sig själv i sin svaghet för att bli starkare och få se sitt inre förvandlas och att man kan få bli så stark att man vet vad Herren vill och att man då kan säga ett JA och gå vidare den väg som Gud befallt, även om det gör ont. Men Gud sa ju inte att det skulle vara lätt att följa honom.

Jesus är vårt föredöme och honom skall vi kämpa för att få likna så mycket som det går. Han led för oss och han dog för oss. Han syntes aldrig svag, men stark. Men visst hade han det svårt han också, det tror jag, för att pinas och dö som han fick göra, det var väl ändå inte lätt i alla fall.

I min svaghet är jag alltså stark, för så har Herren gjort mig och jag är så glad att han fortfarande varje dag leder mig och mina steg och han får göra det han vet är nödvändigt för att jag skall fungera som jag bör göra. Det vet ju inte jag i förväg vad han kommer att göra, så varje  stund är ju mycket speciell! Om du är en troende så vet du vad jag menar då du läser det här.

I min svaghet är jag stark…nej, inte jag, men Gud i MIG,  HAN gör detta mirakel att jag får vara stark utan att veta hur man gör. Han gör det. Märkligt? Nää, Gud gör ju så med den som vill.

Jag tittar i folkbibeln på nätet och ser att det finns många sidor där ordet SVAG finns med, ja på många sidor finns ordet. Jag tar med några bibelverser här om det, och här i dessa länkar kan du se bibelställena:
SVAG: http://www.folkbibeln.net/vers/search?offset=0&text=svag
SVAGHET: http://www.folkbibeln.net/vers/search?offset=0&text=svaghet
1 Kor 2:3 Svag, rädd och mycket orolig kom jag till er

2 Kor 12:9 men han svarade mig: “Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.” Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft skall vila över mig.

Rom 15:3 Kristus tjänade inte sig själv utan bar våra svagheter, så som det står skrivet: Dina smädares smädelser föll över mig.

Är det inte underbart att veta att Herren är så god!

Foto Maria

Foto Maria

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.