Gud skapade/ vare sig man tror det eller ej

 

 

Ja Gud skapade allt, vad man än tycker om den saken.

 

1 Mos 1:1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.
1 Mos 1:2 Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade över vattnet.
1 Mos 1:3 Gud sade: “Varde ljus!” Och det blev ljus.
1 Mos 1:4 Gud såg att ljuset var gott, och han skilde ljuset från mörkret.
1 Mos 1:5 Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Och det blev afton och det blev morgon. Det var den första dagen.
1 Mos 1:6 Gud sade: “Varde mitt i vattnet ett valv som skiljer vatten från vatten!”
1 Mos 1:7 Gud gjorde valvet och skilde vattnet under valvet från vattnet ovan valvet. Och det skedde så.
1 Mos 1:8 Gud kallade valvet himmel. Och det blev afton och det blev morgon. Det var den andra dagen.
1 Mos 1:9 Gud sade: “Vattnet under himlen skall samlas till en enda plats så att det torra blir synligt.” Och det skedde så.
1 Mos 1:10 Gud kallade det torra land, och vattensamlingen kallade han hav. Och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:11 Gud sade: “Jorden skall frambringa grönska och fröbärande örter. Fruktträd, som efter sina slag bär frukt med frö i sig, skall växa upp på jorden.” Och det skedde så.
1 Mos 1:12 Jorden frambringade grönska, fröbärande örter efter sina slag och träd som efter sina slag bär frukt med frö i sig. Och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:14 Gud sade: “Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!” De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år,
1 Mos 1:16 Gud gjorde de två stora ljusen, det större att härska över dagen och det mindre att härska över natten, likaså stjärnorna.
1 Mos 1:18 till att härska över dagen och natten och till att skilja ljuset från mörkret. Och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:20 Gud sade: “Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar skall flyga över jorden under himlavalvet.”
1 Mos 1:21 Och Gud skapade de stora havsdjuren och alla levande varelser som rör sig i vattnet och som vattnet vimlar av, alla efter deras slag, likaså alla bevingade fåglar efter deras slag. Och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:22 Gud välsignade dem och sade: “Var fruktsamma och föröka er och uppfyll vattnet i haven. Också fåglarna skall föröka sig på jorden.”
1 Mos 1:24 Gud sade: “Jorden skall frambringa levande varelser efter deras slag, boskapsdjur, kräldjur och jordens vilda djur efter deras slag.” Och det skedde så.
1 Mos 1:25 Gud gjorde jordens vilda djur efter deras slag, boskapsdjuren efter deras slag och alla kräldjur på marken efter deras slag. Och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:26 Gud sade: “Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden.”
1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.
1 Mos 1:28 Gud välsignade dem och sade till dem: “Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet, över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!”

*

En urgammal text, att tänka till om.

/Maria

4 thoughts on “Gud skapade/ vare sig man tror det eller ej

 1. Hej
  Johannesevangeliet var ju jättebra att du gav honom, Barn ser så annorlunda och mer enkelt på saker än vuxna, var som ett barn säger ju Jesus. Jag önskar verkligen ditt syskonbarn frälsning! Och jag önsakar också att det inte fanns så mycket knepigheter och sex och droger m m på nätet o i irl.
  /Maria

 2. Jag gav honom ett ex av Johannesevangeliet. Kanske för svårt att läsa för honom just nu, men varför inte? Han är en väldigt fin kille.

  Tyvärr är det mycket på internet som inte är så fint och barnen ser det mesta.

 3. Hej
  Detta är ju två sidor kan man också säga
  BRA att han tror på Gud, och han kan säkerligen bli frälst, vilket jag hoppas. Men, lagen då…..och bar mitzvah, och Jesus, det är ju massor som finns att lära enligt GT- men NT då? Frälsningen m m. Ja jag tror att Gud visar vägen, men jag hoppas att han inte fastnar i de hebreiska rötterna/tänkandet som är så vanligt idag, du vet vad jag menar då.
  Gud är Gud. /Maria

 4. Träffade min systers barn igår och mellankillen, nio år, började fråga om lagen och bildförbudet i Bibeln.

  Tror du på Gud frågade jag? Ja, svarade han.

  Underlig fråga, ganska underlig i alla fall! Sen fick jag veta att han har en kompis som ska ha bar mitzvah snart och håller på att lära sig lagen.

  Intressant va? Vad fint att Gud visar vägen för barnen. Jag ber för honom att han ska bli frälst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.