Gud skapade världen

graphic_flashing_wordsandpicschangingrejesus.gif

Vad undervisar Bibeln när det gäller människan, Guds skapelse? Fortsätter härmed att berätta för dig…

Eftersom Gud skapade människan, så är det han som vet allt om henne. Han gjorde människan och lade ner i henne alla de funktioner och organ som hon skulle ha. Detta är ett mästerverk, eller hur? Vi borde veta vad han säger om den människa han har skapat.

Bibeln är Guds bok till människan. Här visar Gud vad han tänker och tycker. Bibeln är en bruksanvisning och en handbok, för han visar hur han vill att vi ska leva. Gud skapade människan och gav henne en bruksanvisning för livet.

Tidigt i historien var det enkla anvisningar och råd som han gav. Senare blev de nedskrivna och de blev mer omfattande, tills det blev den bok som vi läser idag, som vi kallar Bibeln. Den är Guds ord till oss.Vi behöver alla lära av den och använda den så mycket vi kan.

Bibeln säger:

* Människan består av tre delar: Ande, själ och kropp. (1 Thess 5:23)

Människans Ande är den eviga människan, som har en själ och lever i en kropp. Ande- vad är det för något?

Människor lever på jorden utan att veta och känna till den andliga dimensionen, den viktigaste dimensionen. De vet inte varför de lever eller vart de går när de dör- för att de inte känner den andliga dimensionen.

Därför kan de inte heller känna Gud, för Bibeln säger att Han är Ande (Joh 4:24).

Vår ande. Det är vår Ande Bibeln talar om när den säger vårt hjärta. Vi är andliga, eviga varelser som är på väg antingen mot förtappelsen eller himmelen, och Gud är mest upptagen med den delen av oss. Det är inom oss, i vår ande som vårt jag finns. När vi ser detta, förstår vi också hur viktigt det är att kunna ge andlig hjälp till människor. Det vill säga hjälp som är riktad till människans ande- hjärtat.

Forts följer…

Att vara Guds barn är att lägga handen i fadershand. Att vara Guds barn är att ledas tryggt mot himmelens land. /R Andersson

hearthappy.gif

One thought on “Gud skapade världen

  1. Fri vilja= läsa vad du vill om den framtida historein. Men när du vaknat upp glömmer du allt (som en dröm). Deja vu. Du vägleds av ledtrådar, igenkännande och “avläsning av situationen”. Satan försöker vinkla och avleda från sanningen. Helheten av den mest sannolika historien (utifrån din kunskap om Gud). Dvs historiens flöde. Jfr fysikens kvantberäkning på uppsättning partiklar då och där (vilka former, topologier etc).
    Därmed ingen “bästa möjliga världar i denna värld”. Guds rike finns här för de som följer buden (inkörsporten). Väst döms väl lindringare.
    Relationen frukt och andefrukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.