Gud skapade../Avgudar och ateister. Psalmer

 

*

Det finns troende och det finns ateister. Det är en stor skillnad på dessa människors tänkande och tyckande och uppförande, har du tänkt på det? Kanske är du som läser en människa som inte alls gillar Gud eller vad vi troende påstår oss veta. Kanske är det lämpligt för dig då eller för den som inte tror, att söka fram en bibel och läsa i följande psalmer om vad t ex David skriver i psalmerna nr:

Ps 10;   14;  19;  52;  53;  115. Jag har precis läst psalmerna och finner att de bl a beskriver  dårens förvirrade  uppfattning om att Gud inte finns, och att det är en ursäkt för deras synd. Det är mycket som kan benämnas som synd, men störst är att inte tro. Benämningen dåre har inget med intelligenskvot att göra- men Gud kallar dem det som förkastar honom.

Den sista psalmen nr 115  var skriven då det var många i Israel som dyrkade avgudar. Man var stolt över det som var synligt och föraktade det som inte sinnena kunde uppfatta.  Idag finns det lika mycket eller mer som är avgudadyrkan och synd…Gud är en påtaglig verklighet men det är ju inte alla som uppfattar det så. Med denna lilla texten ber jag att man tänker efter vad det är för skillnad på troende och otroende och att Gud vill nå alla människor med frälsning och att man genom det får ett annat tänkande och fram för allt: ETT EVIGT LIV och ett nytt ljus går upp i ens inre.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.