Gud i samhället / Respekt; Rättvisa

 image3c.gif

Det samhälle som Gud vill ha är ett gott samhälle för dem som lever däri. Gud har genom alla tider uppmanat sitt folk till att behandla fattiga människor med respekt och vara  rättvis mot dem. De svaga och ointressanta människorna blir ofta betraktade som okunniga och lata, medan de i praktiekn blivit offer för motgångar och olyckliga omständigheter.

Känner du igen detta från det samhälle vi har idag? Det är idag klappjakt på de sjuka och  de arbetslösa. Deras ekonomi är hårt ansträngd och de instanser som skall vara till hjälp för dessa människor fungerar dåligt i emaptiskt hänseende och då det gäller att hjälpa människor ekonomiskt.

Gud säger att vi måste göra allt vi kan för att hjälpa en behövande människa. Är det så idag? Tidningar och reportage är fulla av människor som klagar över orättvisor. Gud tillät inte sitt folk att utan förbarmande kräva ut sin rättvisa av någon som råkat i svårigheter. Tänk om vi idag skulle tänka med Guds tankar och läsa Bibeln för att förstå hur det ska vara??

Gud ville och vill att den drabbade skulle ges varje möjlighet att klara ut situationen. Hur är det idag? Människor blir vräkta, de sägs vara friska fastän de är sjuka och så vidare…

Ingen av o ss är helt isolerade från nöd och sjukdom och fattigdom. När vi stöter på människor i svårigheter skall vi göra vad vi kan för att behandla dem med respekt och färsöka möta deras behov. Jag anser att Sveriges regering skulle börja med att läsa Bibeln och söka Guds vilja, och inte gå i egen kraft, detta landet och dess innevånare skulle må betydligt bättre om de som “bestämmer” hade haft lite mer kunskap  och lite hum om vad rättvisa är. SÅ: BE FÖR SVERIGE OCH DESS RIKSDAG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.