Att gifta sig /Fråga Gud

Det finns oerhört många ensamma människor som söker/letar/drömmer/fantiserar om en partner. Har sett en del på programmet Ensama mamma söker… Vad tycker jag om det då? Näää skulle aldrig ställa upp på ett sådant program. Varför? För att bli känd? För att få resa? För att verkligen lära känna en man att gifta sig med?

Människor kan bli oerhört sårade i sådant här. Läste just någonstans om någon av de här som var inblandade som hade blivit förföljd efteråt… Och vad säger man till barnen man har, om detta nu inte fungerar, och hur skall de se på kärlek och äktenskap? Jag anser som troende att Gud har första och sista ordet. HAN bör se ut den partner man skall ha i livet. 

Vad är då Guds tanke med äktenskap? Är det att man skall vara ihop bara en tid och sedan gå ifrån varandra? Är det ett äktenskap på bara ens villkor? Handlar ett äktenskap möjligtvis om TROHET hela livet?

Många är frågorna och GUD har svaren.Bibelns syn på äktenskapet: Äktenskapet är en gåva. Det är inte bara en praktisk angelägenhet.  1. Man lovar varandra trohet. 2. Man förenas i ett gemensamt ansvar för varandra och lovar kärlek till varandra, för livet. 3. De två blir “en person” eller “ett kött”. Ett starkt äktenskap är grundat på alla dessa tre förutsättningar.

4. Överlåtelse, vilja och beslutsamhet är nödvändigt för ett lyckligt äktenskap. 5.Ett äktenskap skall vara präglat av glädje. Äktenskapet är livsvarigt. 6.Äktenskapet är gott och hedervärt. Det ingår i planen för äktenskapet att makarnas sexuella behov ska tillfredsställas där och frestelsen till övertramp därmed blir mindre.7.Äktenskapets grund är kärlek uttryckt i handling, inte känslor.   ….ja det finns ju många fler sätt som Gud/Bibeln ser på äktenskapet som sådant, här har jag tagit med  bara några exempel… Och det tycker jag man skall följa, och framför allt låta Gud bestämma en partner åt en.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.