Gud i samhället /Psykvården…

VAD åstadkommer ett sekulariserat samhälle? Vad gör det för skador? Vi ser skador i samhället idag mer än någonsin. Vi ser att människor drogar ner sig, vi ser att människor tar sina liv, vi kan ofta ofta läsa om människor som inte får hjälp, (senast i dag i tidn). Psykvården haltar lika mycket som samhället i övrigt.

VAR kan en människa få hjälp då??? Hos JESUS förstås! Enklaste svaret. Men svårast att finna! (för de flesta)

Det finns kristna psykologer och det finns DBT och KBT, det är väldigt populärt att skylta med, men det fungerar inte i verkligheten, varför inte det då?? Jo för att det finns inte tillräckligt utbildad personal….och det går i stort ut på att känna sig själv, hejda sig själv o s v. Och att få tid till en kristen psykolog..det är svårt och det är dyrt., ca 700 kr för en timme om jag inte är felunderrättad.

Alltså, summa summarum blir ju då att i ett samhälle som INTE får veta att Jesus frälser och hjälper och går med den människa som lider, ja var finns då svaret? I piller?  Kanske för en kort tid det kan hjälpa men inte i längden, det är många som vet det.

Jag ville bara framföra min åsikt om att INGEN eller NÅGOT kan hjälpa mer än JESUS KRISTUS! HAN är räddningen för en sargad värld. Men vet du, man skjuter honom åt sidan och satsar på mer piller, mer vård, som inte är någon vård.

Och JESUS står ledsen och tittar på och undrar vad människorna håller på med!!!

*Ditt kungarike är grundat på RÄTTVISANS och RÄTTFÄRDIGHETENS PELARE.* (detta har männsikor inte fattat, finns det rättvisa idag?)

*I allt vad du gör visar du din kärlek och trofasthet* (VET människor om kärlek idag, och trofasthet?)

*Lyckliga är de människor som jublar högt inför dig, de vandrar i din närvaros  ljus.* (Var finns ljuset i samhället idag, och NÄRVARON av Gud?)

*De gläder sig dag för dag för de vet att man kan lita på dina löften. Du är deras styrka.* (Är människor glada i sina hjärtan idag? VAR finns löftena de kan LITA på?)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6936434.ab

Verserna är från  Etan, leviternas ledare  och framstående musiker i templet (1 Krön 15:17, 19) eller en av hans ättlingar, Ps 89:15-18

Kram f Maria

4 thoughts on “Gud i samhället /Psykvården…

 1. Psykvården är i botten, se på alla självmord de senaste åren.. Människan har ingen talan längre, de tystas för det är bekvämast och billigast. Javisst är satan med i detta! Han styr ju världen på många sätt.
  Kram Maria

 2. Hej Maria!
  Psykologin kan inte hjälpa,varken “vanlig”eller kristen!
  De vill göra människorna till “maskiner” och gudar och utan att veta leder de stackars människor till satan!
  Kram Kyllikki

 3. Det är just det som mitt inlägg vill visa: KRISTUS JESUS är miljoner ggr bättre att vända sig till. Men hur ska man veta det när det inte finns tro på honom i samhället!
  Många många många skulle bli räddade i stället för förstörda!
  Det ville jag peka på.
  Det finns kristna psykologer, dvs de förstår och vet att det finns en Gud och arbetar utifrån det…..(jag har inte prövat det, jag har ju JESUS och är så nöjd.)/Maria

 4. Kristen psykolog? Vad är det? Hur skiljer sig dem från vanliga psykologer?

  Tror du verkligen på psykologi? Jag tycker det mest är en massa skitsnack.

  För vad jag vet så lär psykologin ut att allt kommer från människan själv. Till skillnad från kristendomen där det finns andliga ting och saker som kommer från Gud och satan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.