Givande /Tionde

 jesus-christ-txt-2.gif

Det pratas mycket om vilka gåvor eller tionde man skall ge i kyrkan eller till människor.  Men vi måste tänka på en sak, och det är att det är attityden till givandet som spelar den stora rollen, och inte HUR MYCKET vi skall ge.  Efter det jag läst i Bibeln om givande så tror jag att jag kan skriva denna texten som följer….

Paulus skriver såhär i 2 Kor 8:11:

*Om ni verkligen är ivriga att ge, så är det inte så viktigt hur mycket ni har att ge. Gud vill att ni ska ge av vad ni Har, inte av vad ni Inte har.*

Vad säger denna versen dig? Säger den dig att du ska ta dina sista slantar för att ge till något och sedan svälta eller strunta i dina räkningar? Nej, det står inte så.

Hur ska jag bestämma gåvans storlek? 1. Håll fast vid redan givna löften (2 Kor 8:10; 9:3),

2. Var och en skall ge vad hon eller han kan, (8:12; 9:6)

 3. Var och en skall själv bestämma gåvans storlek utan påtryckningar från andra (9:7),

 4. Var och en ska ge i proportion till vad Gud har gett (9:10)  Gud förser oss så vi kan ge åt andra.

Ge alltså gärna så att du själv känner av det, men inte så att det drabbar din familj eller de övriga åtaganden du har.  Det finns många olika sätt att ge på. Du kanske sitter och ber med en vän flera kvällar i veckan, du kanske sitter vid en sjukbädd, du kanske bakar, städar, handlar åt någon, eller gör något annat som är nödvändigt att hjälpa någon med. Det står mer om detta, och det återkommer jag till.

8 thoughts on “Givande /Tionde

 1. Hej jag tror du har rätt.Jag såg på kanal10 i början då det var nytt men du ser ju att det började ganska snart spåra ur med givandet t ex. Vad säger Gud om givande? ja just det, det kan vi läsa om vad han säger och följs det? nej det blir människorgjorda bud….. Jesus gav oss en order; GÅ UT med evangelium! Den ordern vill jag följa, till sista andetaget!
  Hälsn Maria
  Tack för din kommentar!

 2. Ja nu har dom snart fått så mycket pengar
  på kanal10 som verkar vara trosrörelsens
  stolhet i sverige med bowlingbanor och allt ja man kan få ihop mycket pengar i Guds namn
  hoppas nu inte allt bara blir en introvert
  verksamhet eftersom vi är kallade som kristna att gå ut i en extrovert , men det kommer vi nog inte få se är jag rädd för ,istället kommer det nog bara bli en plattform för en massa folk som bara vill synas i tvrutan är jag rädd för som kommer lova guld och gröna skogar

 3. Ang givande o tionde så är det så att vi kan inte ge det vi INTE har, men du ger tid till dina barn och du ger tid till hundarna o du ger tid till bibeln nu. Ta en sak i taget, Gud kommer att visa dig vad just DU ska göra, vänta på hans signal och råd och stöd och visdom, du kommer, om du forrtsätter såhär, att få så enormt mycket och en alldeles egen plan har Gud för dig.
  /Kram fr Maria

 4. HejMaria!

  Som du vet så har jag brottas just med detta länge och kännt mig så värdelös som barn till Gud,eftersom jag inte givit någonting,då jag ej funnit ett samfund som jag vill vara hos.Dina ord och Bibelorden hjälper mig mycket,jag hade aldrig hittat dessa själv.
  Kram //Kyllikki

 5. HEJ. Tack för din kommentar! Givande är något som är bra, men som sagt så skall vi inte brottas med detta så att vi blir utblottade. Det finns många sätt att ge på. Helt klart. Det gäller att se vad Bibeln säger. Men många läser Bibeln på ett konstigt sätt.
  Jag hinner inte med att skriva så mycket som jag vill då jag har 5 sidor till, men gör vad jag kan o orkar.
  Jag önskar dig allt gott och ber dig stå fast vid Jesus.
  Gud välsigne dig.
  Kram f Maria

 6. Hej Maria!
  Mycket bra du skriver om givande. Att givandet inte får gå ut över vår privatekonomi. Har brottats med detta ganska länge…..skönt att få veta att jag inte har helt fel när jag säger att den egna ekonomin inte får stå tillbaka pga. att pengar skickas till annat land.
  Tack.

 7. Hej vännen!! Givande…Tack för din kommentar. Du har så rätt i det du säger.Vi låter Anden styra det vi ska /bör göra.Då blir det bäst. Gud gav oss det bästa: Jesus. Allstås måste vi kunna ge allt av oss själva.
  KRAM från MAria!!!!

 8. Hej Maria!
  Ja vi kan ge på olika sätt, det ekonomiska är bara ett av dom…

  Att tillåta kärleken ges till oss, genom att ta emot är början på allt sant givande utåt.
  Vi samlar in, och ger ut…men allt i sin tid, utan påtryckningar, utan forcering.
  Behoven ska inte styra oss men Anden…det finns så många brända Guds barn som aldrig fick lära sig denna konst; älskas, för att kunna älska, och ge…
  “Så älskade Gud världen att han GAV sin enfödde Son…” Joh 3.16.
  Djup sanning i dom orden. Även hela 1 Kor 13.

  Sköt om dig Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.