Friheten i Kristus. Galaterbrevet

Galaterbrevet


Kapitel 5

Friheten i Kristus

1 Till denna frihet har Kristus gjort oss fria. Stå därför fasta och låt er inte tvingas in under slavoket igen. 2 Lyssna! Jag, Paulus, säger er att om ni låter omskära er, kommer inte Kristus att vara till någon hjälp för er. 3 Jag försäkrar er igen: var och en som låter omskära sig är skyldig att hålla hela lagen. 4 Ni har kommit bort från Kristus, ni som försöker bli rättfärdiga genom lagen. Ni har fallit ur nåden. 5 Vi däremot väntar i Anden genom tron på den rättfärdighet som är vårt hopp. 6 I Kristus Jesus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna, utan om vi har en tro som är verksam i kärlek.
7 Ni började bra. Vem hindrade er så att ni inte längre lyder sanningen? 8 Den övertalningen kom inte från honom som kallade er. 9 Lite surdeg syrar hela degen. 10 Jag för min del litar på er i Herren att ni inte ska vara av annan mening. Men den som skapar förvirring bland er ska få sin dom, vem han än är. 11 Bröder, om jag fortfarande predikade omskärelse, varför blir jag då förföljd? I så fall vore korsets anstöt borta. 12 De som hetsar er borde gå och kastrera sig.
13 Ni är kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek. 14 Hela lagen uppfylls i ett enda budord: Du ska älska din nästa som dig själv. 15 Men om ni biter och sliter i varandra, se då till att ni inte slukar varandra.
Köttets gärningar och Andens frukt
16 Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så gör ni inte vad köttet begär. 17 Köttet söker det som är emot Anden, och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra så att ni inte kan göra det ni vill. 18 Men om ni leds av Anden står ni inte under lagen. 19 Köttets gärningar är uppenbara: sexuell omoral, orenhet, orgier, 20 avgudadyrkan, ockultism, fientlighet, gräl, avund, vredesutbrott, själviskhet, splittringar, irrläror, 21 illvilja, fylleri, vilda fester och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så ska inte ärva Guds rike.
22 Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, 23 mildhet, självbehärskning. Sådant är lagen inte emot.
24 De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. 25 Om vi har liv genom Anden, låt oss då också följa Anden. 26 Låt oss inte vara fåfänga, inte utmana varandra och inte avundas varandra.

Friheten i allt detta är att vi är Frälsta av NÅD. Frälsta genom TRO, Gud har förlåtit oss. Vi ska gå i Kärlek och Medmänsklighet, vår frihet. Förföljelse möter vi, för vi är HANS BARN. Räkna med bråk. Människor var upprörda av att höra Paulus Sanningar, det möter oss också.
Frihet att synda och frihet att tjäna, vi ska tjäna HERREN. Vi ska drivas av kärlek, det goda. Vi ska drivas av den Helige Ande, att lyssna , att göra, att höra, att lära och att gå med Gud vad det än kostar.

/Maria

4 thoughts on “Friheten i Kristus. Galaterbrevet

  1. Vem är det som dömer, om inte du? Är du perfekt? Ja jag har glädje i JESUS KRISTUS, och jag gör skillnad fast jag inte behöver basunera ut allt jag skriver och tänker och tycker och då har du inte läst alla inlägg som handlar om sådant. Detta har vi tagit i samma men tidigare kommentar så jag svarar inte dubbelt på dem.
    /Maria

  2. Har du frihet och glädje i Jesus Kristus om du inte gör någon skillnad mellan troende och inte troende som du menar att du kan frälsa eller få intresserade av Jesus/Gud genom att de läser din blogg och sedan diskuterar med dem och med judar och andra, med alla som du anpassar dig efter?

  3. Diffus medmänsklighet är inte ok o sådant finns det gott om o det är inte godhet. Världens barn och de troende , de frälsta är inte på samma våglängd eller i samma grupp.Friheten o glädjen i Kristus har den frälste, den som älskar Jesus o följer honom o världens barn kan håna o märka ord m m, det finns många som dömer. / Maria

  4. Världens barn har inte blivit frälsta av NÅD (till och av Jesus/Gud) och de vandrar inte i Ande och i Sanning och de har därför ingen MEDMÄNSKLIGHET eller Kärlek till dem som gör det och på det sätt som Jesus/Gud menar. De kan inte ha det! Medmänsklig kan alla människor vara och de flesta är medmänskliga men Jesus/Guds Ande som bor i dom som har blivit frälsta av och till honom kan inte samarbeta på en diffus “medmänsklig grund” som handlar om någon slags diffus kärlek eller om någon diffus medmänskligt och om man saknar det så är man en ELAK och DÖMANDE kristen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.