Frihet i Kristus / bibelord

Foto Maria

Foto Maria

 

FRIHET i Kristus

Luk 4:18 “Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet.
/Jesus citerade den här versen från Jes 61:1-2 och slutade mitt i vers 2 strax före orden “och att vredens dag är inne för deras fiender”. Anledningen är att det var just glädjebudskapet om Guds välsignelse som kännetecknade hans första besök på jorden. Guds vrede kommer vid hans nästa ankomst. Åhörarna väntade sig det motsatta av Messias.

*

Rom 8:21 att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet.
/Den dagen kommer, när synd, död och förruttnelse ska försvinna, och allt skapat ska få den härliga frihet som Guds barn njuter av.

*

2 Kor 3:17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet./ Den härlighet som den helige Ande ger den troende är av en högre kvalitet än den som Mose upplevde. Härligheten förändrar succesivt den troende till större och större kristuslikhet. (Läs Rom 8:29; Gal 4:19; Fil 3:21; 1 Joh 3:2)

*

Jak 1:25 Den som däremot blickar in i frihetens fullkomliga lag och blir kvar i den och inte är en glömsk hörare utan en verklig görare, han blir salig i sin gärning. / Det är viktigt att veta vad Guds ord säger men är ändå viktigare att lyda det. Den effekt vårt studium av Bibeln har på oss blir direkt synlig i vårt uppträdande och i våra attityder.

*
Jak 2:12 Tala och handla så som den som skall dömas efter frihetens lag. /Jakob påminner oss om att det räcker att bryta mot ett bud för att vi ska räknas som syndare. Man kan inte vara bara delvis skyldig. Alla har syndat (Rom 3:23) och behöver hjälp av Jesus för att betala priset för synden.

*

/Maria

 

6 thoughts on “Frihet i Kristus / bibelord

 1. Hej Stefan, fint att jag fick namnet och en länk till, har inte hört hela länken du gav, men ska göra det snarast. Gud välsigne dig. /Maria

 2. Frihet är ett ord som jag gillar. Men frihet finns ju bara i Kristus och det vet man ju inte. Kallad till frihet- visst är det underbart. Kristus är sträng och den strängheten är fostrande för oss människor. I köttet går vi fel och i Anden växer vi och gör rätt. Rättfärdighet.
  Leva i köttet? Nej tack!
  /Maria

 3. Tack för verserna!

  Friheten i Kristus – Frihetens fullkomliga lag – frihetens lag – kallad till frihet

  Jakob och Paulus skriver om den frihet vi fått i Kristus. Vilken frihet är det?

  Frihet från Mose lag? Ja, men Kristi lag är strängare och man kan bara hålla den genom Anden (aldrig i köttet!).

  Frihet från domen? Ja. Vi tillhör Jesus och han är syndfri.

  Friheten att fortsätta synda och leva i köttet? Nej.

  Galaterbrevet 5:13

  For you, brethren, have been called to liberty; only do not use liberty as an opportunity for the flesh, but through love serve one another.

  Romarbrevet 8:13

  For if ye live after the flesh, ye shall die: but if ye through the Spirit do mortify the deeds of the body, ye shall live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.