Framtiden och väckelsen./ Korset

jesus-300.jpgAlla som är troende och älskar Jesus Kristus och är hans efterföljare, tänker nog en hel del på väckelsen över Sverige. De människor som tror att Jesus lever, hoppas innerligt att det kommer en eld över Sverige.

Väckelsen i Lakeland är omdiskuterad på många olika ställen på nätet och i kristna sammanhang. Jag berör inte den nu, utan jag tänker på  att det borde komma en väckelse över Sverige.

Så gott som varje dag ser vi och läser nyheter från media som talar om försämrade villkor för det svenska folket. Världen i stort lider av katastrofer och allt möjligt elände, och Sverige tycks ännu så länge leva i välfärd. Men det kommer dagar då även detta landet kommer att drabbas hårt på olika vis.

Människor i detta landet borde vakna och se att vi behöver förtrösta på Gud och ge honom ära och att prisa honom, för att hans nåd skall vara över Sverige. Tror vi verkligen på att allting kommer att fortsätta att gå uppåt, ekonomi och all annan välfärd.  ??

Det fanns ett grovhugget kors, där min Frälsare fick dö en neslig och ofattbart grym död. Bryr människor sig om det? Den vanlige svensken tycks inte bry sig så mycket om TRO. TRO är en nödvändighet

Tro behövs, tro är en nödvändighet! Väckelse är en nödvändighet! För i den kommer människor att bli väckta och frälsta. I den kommer människor att ta emot Jesus och jubla. I den väckelsen kommer mängder, mängder av människor att bli frälsta, helade, upprättade, och de kommer att förstå vad tro är, och vem Gud är..

Ja man kan undra vad väckelse är, men den troende som läser sin bibel och vet vem Jesus är  vet exakt vad den talar om.

Det är väl känt att andliga nödlägen öppnar upp för  förutsättningarna för en väckelse. När nöden knackar på dörren kommer människor att falla ner på knä. När en människa tycker och ser att allt går henne i händerna och hon mår gott och kan smörja sitt krås, då tänker hon inte särskilt mycket, om ens något, på Guds ord och hans makt.

Men, skulle ofärden och olyckan och svälten knacka på dörren, då börjar hon plötsligt tänka till.

Är det detta som skall ske i Sverige? Kommer nöden att öppna upp för väckelsen? På 1300-talet hade vi digerdöden som skördade människors liv. Vid den tiden bestämdes då att vi skulle ha böne- och fastedag.

Det var också på 1300-talet som det i Tyskland drog fram en väckelse.   ….

Ett faktum i allt som hänt under åren är att Gud söker människorna i nöden och i prövningarna. Så vi kan ju med massmedias nyhetsreportage och med våra egna ögon se att Sverige inte mår bra. Eftersom du som läser är en intelligent människa så förstår du nog att klockan klämtar för Sverige och att klockan går fort framåt.

Det politiska läget i världen är mycket oroande, och spänningarna bland folken är stor. Det finns ekonomiska kriser av olika slag och Sverige börjar bli avfolkat, företag flyttar utomlands och pengar försvinner….. Jaha? so what?  

Jag säger bara: Det kommer en stor kris, och den ende vi kan lita på är Gud och hans stora nåd över detta folk som har förskjutit honom, och vanärat honom, och inte hållit hans namn högt. 

                                  ****

“Var finns nu de visa, de skriftlärda och denna världens kloka huvuden? Har inte Gud gjort världens vishet till dårskap?”    / 1 Kor 1:20

                                   

This entry was posted on 09 juli 2008, in Okategoriserade. Bookmark the permalink.