Anspelning på Kristus /Messias

Profeten Sakarjas budskap ger hopp och framtidstro: Denna synen i Sak 6:9-13 handlar om MESSIAS, kungen och prästen. Under kungatiden och under fångenskapen styrdes Juda rike av två personer. Kungen var ledare för det politiska livet, och översteprästen det andliga och religiösa. Kungar och präster hade ofta varit korrumperade.

Gud låter Sakarja veta att det ska komma en som ska regera både som kung och som präst, en otänkbar kombination för den tidens människor. Denne kung och präst, MESSIAS, ska regera över sitt folk, men också över alla dem som tro på honom. /Handbok för Livet.

“I ett annat budskap sa Herren: Heldai, Tobia och Jedaja ska komma med gåvor av silver och guld från de landsflyktiga judarna i Babylon. Samma dag som de kommer ska du möta dem hemma hos Josia, Sefanjas son, där de kommer att ta in. Gör en krona av guldet och silvret som de har med sig. Sätt den på översteprästen Josuas, Josadaks sons, huvud. Berätta för honom om vad Herren, härskarornas Gud, säger:

“Du representerar den som ska komma, han vars namn ska vara “Grenen” och som ska växa ut och bygga upp Herrens tempel. Honom tillhör äran och makten. Han ska regera som både kung och präst i fred och harmoni!”   …

Sakarja bok är en bok vars syfte var och är att ge Guds folk hopp för framtiden genom att berätta om befrielsen genom MESSIAS.

…jag, Herren, verkar i kärlek, i rätt och rättfärdighet på jorden… /Jer 9:24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.