Att bli frälst//VÄND OM FRÅN SYND= Omvändelse

crssreflect1.gif

Frälsning.      Rättelse 2012:  Man tar emot Jesus i sitt hjärta, och man vill vända om! Man vill lyda Gud och gå Jesu väg. Allt handlar inte om en frälsningsbön, utan det handlar om OMVÄNDELSE från synd, ja alla synder. BÖNEN frälser inte men det som finns i hjärtat- att vilja vända om och att tro på att JESUS är ens HERRE.Man ber Jesus om hjälp att få leva ett kristet liv. Hoppas jag klargjort det nu.

När du tar emot Jesus som din frälsare accepterar du hans död som din död och hans liv som ditt liv. I det ögonblicket blir du Guds barn. Synden har skilt dig från Gud, men genom Jesus har du förlåtelse, ett nytt liv och gemenskap med Gud som om du aldrig hade syndat.

Jesus vill vara din Frälsare men han vill inte tvinga dig att ta emot honom. Det är bra om du tar emot Jesus nu, för annars kan det bli försent. Han knackar varje dag på din dörr, släpp in honom. OBS Det står inget i bibeln om att be en frälsningsbön–  man gav sitt hjärta och liv till Jesus.

“Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in och äta med honom och han med mig.” Upp 3:20

Jesus är vid din sida och hör din bön. Tacka honom med egna ord för att han dog för dina synder och be honom bli din frälsare. Vad du måste veta är att i detta ställningstagande så måste du VILJA VÄNDA OM!

Här tror många att de säger  och ber en bön och sedan är allt ok, nej, du måste/man måste VÄNDA OM från sitt GAMLA beteende! VILJA VÄNDA OM.

***Käre Herre, jag inser att jag behöver dig. Jag erkänner att jag har syndat och varit långt borta från dig. Jag ångrar min synd och vill lära känna dig. Jag vill vända bort från synden och tillhöra dig. Jag tror att du dog och uppstod igen för att sona mina synder. Jag kommer nu till dig och utgjuter mitt hjärta för dig. Jag ber dig att komma in i mitt liv, förlåta mig, rena mig och göra mig till ditt barn.

Jag bjuder dig nu till att ta kontrollen över mitt liv och få mig att bli den sortens människa som du vill att jag ska vara. Och jag tackar dig för att du gör detta, för du har lovat att var och en som åkallar dig- som jag gör nu- skall bli frälst. Tack Jesus att du hört min bön. Amen***

Om du nu har bett denna bönen eller en bön med dina egna ord, är du inte ensam. Miljoner av människor över hela världen började följa Jesus på just detta sätt. Men vänd om nu och väx!

Du kan vara säker på att Jesus har hört och svarat på din bön. Även om du inte har upplevt något speciellt ännu, kan du vara säker på att du kommit in i ett nytt liv.Du har kommit hem. Du tar dig ut ur mörkret (med alla felaktigheter)och in i Guds underbara ljus. När vi frimodigt bekänner med vår mun det som vi har gjort i vårt hjärta, då ger Gud oss en övertygelse om frälsningen. (Rom 10:9,10)

Vänd om. /Maria

 

2 thoughts on “Att bli frälst//VÄND OM FRÅN SYND= Omvändelse

 1. Hej
  Man blir en kristen för att man/genom att man ber en frälsningsbön, och den bönen ber man för att man lämnar sitt liv till Jesus. MAN LÄMNAR DET GAMLA LIVET!Pch jag rättar mig själv: Man blir inte frälst genom bönen utan genom att man TAR EMOT JESUS! i sitt liv, i sitt hjärta.

  Jag förstår vad du menar och jag vill poängtera igen att det är en tro på Jesus som förutsätter att man vill förändras.

  Man lämnar det gamla livet och går in i något Nytt. Man vill:OMVÄNDELSE!

  Man är medveten om att/och man längtar efter att få ett nytt liv. Detta ger Jesus oss när vi gensvarar på hans knackningar på vårt hjärta.

  Jag blev frälst genom ett telefonsamtal, vad kallar du det? Bönen är bön, för mig och andra. MEN OMVÄNDELSE MÅSTE SKE! Anser också att det är Gud som gör verket i oss.
  Mvh Maria

 2. Man kan inte bli kristen genom att be en bön, eftersom bönen förutsätter den personliga tron. “Bönen som nådemedel” är en av den reformert/pietistiska kyrkornas värsta villfarelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.