Förväntan på vad Jesus…Han hör bön

 

Förväntan; väntan, tro.

Det har jag, förväntan på vad Jesus skall göra. Då talar jag inte om mig själv i första hand, vad Jesus skall göra för mig. Då menar jag verklig förväntan på vad Jesus tänker göra i mina medmänniskors liv. I vår familj har vi många böneämnen, vi har många som vi ber speciella böner för. Och vi vet, ja då menar jag just att veta, att Jesus kommer att svara på dessa böner. För det är så han gör.

När vi ber och dessa böner kommer till Jesus då frigörs krafter. När vi vet att dessa böner är hörda, och att de är i överensstämmelse med vad Gud vill göra för denna/dessa människor, då kan vi vara trygga i att veta att bönesvaret kommer. Det är verkligen helt fantastiskt ljuvligt och sant och underbart. Ja det finns inga bra ord för vår glädje då det visar sig att bönen är hörd och svarad på.

Därför får vi komma till Jesus med våra böner, han lämnar ingen bön ohörd. Det som är viktigt är att det handlar om att fövandla människors liv. Det är nämligen Jesus expert på. Han är den som vet vad vi behöver, och vi kan förvänta oss att han tar hand om sådant som vi själva inte klarar av.

“Lovad vare Gud, som inte avvisade min bön, inte vägrade mig sin nåd.” Ps 66:20

“Lägg ditt liv i Herrens hand. Lita på honom, han kommer att handla.” Ps 37:5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.