Förföljelse /Text och maning att se videos Persecution

 

Förföljelse

Bibeln berättar om förföljelse och det är viktigt att vi som troende förstår att det kan komma att ske oss själva som tror på Jesus. Över hela världen sker förföljelse. Jag såg ett par video igår om just förföljelse av kristna i Indien m fl länder. Tortyr och dödande hör till vardagen, och därför att vi vet detta så skall vi vara glada att vi kan få ge ut Guds ord ännu, utan att bli särskilt trakasserade. !! men varför ser man inte folk vara ute och vittna för människor om sin tro?
Men… min tanke går ju till de välbetalda regisserade stormötena där många rika och vackra predikanter “delar” ordet med en stor skara publik, och de vet inte över huvud taget vad förföljelse är, och publiken sitter tryggt i sina bänkar/stolar och tar många gånger emot helt felaktiga budskap. Fega människor som står på estrader över hela världen och säger att de lider minsann för Kristus. Vilket prat! Kan inte lägga in videorna men sök på Youtube: Persecution, så kommer de upp och du kan se dem.

Den som vet vad bibeln säger och hur man gjorde med de första kristna vet att det var fruktansvärda scener som utspelade sig. Och de kommer att komma i större antal- även hit till lilla Sverige.   Några ord om förföljelse:

Jes 14:6

som i grymhet slog folken med slag på slag och i vrede härskade över folkslagen med skoningslös förföljelse.
Matt 13:21

men inte har någon rot. Han håller ut endast en tid, och möter han lidande eller förföljelse för ordets skull, så kommer han genast på fall.
Mark 4:17

Men de har inte någon rot i sig utan tror bara till en tid. Möter de sedan lidande eller förföljelse för ordets skull, kommer de strax på fall.
Mark 10:30

utan att få hundrafalt igen. Här i världen får de hus, bröder, systrar, mödrar, barn och åkrar, mitt under förföljelser, och i den kommande tidsåldern evigt liv.
Apg 8:1

Och Saulus hade gått med på att han dödades. Samma dag bröt en svår förföljelse ut mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.
Apg 11:19

De som hade skingrats på grund av den förföljelse som började med Stefanus kom ända till Fenicien, Cypern och Antiokia, och de predikade ordet endast för judar.
Apg 13:50

Men judarna hetsade upp de ansedda kvinnor som fruktade Gud och de främsta männen i staden, och de satte i gång en förföljelse mot Paulus och Barnabas och drev bort dem från sitt område.
Rom 8:35

Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd?
2 Kor 12:10

Så gläder jag mig över svaghet, misshandel och nöd, över förföljelser och ångest, eftersom det sker för Kristus. Ty när jag är svag, då är jag stark. (Mitt favoritbibelord)
2 Tess 1:4

Därför berömmer vi oss i Guds församlingar av er, av er uthållighet och er tro under alla de förföljelser och lidanden som ni får utstå.
2 Tim 3:11

under de förföljelser och lidanden som drabbade mig i Antiokia, Ikonium och Lystra. Vilka förföljelser har jag inte fått utstå, och ur alla har Herren räddat mig.

Mark 14:46

Och de grep Jesus och fängslade honom. /Man kan absolut inte förneka vad som skedde, och gör man det är man inte en troende. och den troende som inte tror på Jesu uppståndelse kan inte kallas troende!

Ef 3:17 ….och att Kristus genom tron skall bo i era hjärtan och ni skall bli rotade och grundade i kärleken
/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.