Förföljelse av de kristna

  frihet.jpg  för dem…

De kristna förföljs,  och listan över de länder där de förföljda är , den är lång. I över 50 länder finns människor som förföljs för sin tro på Kristus. De  tio första länderna och placeringen av förföljelse är: Nord-Korea 82,0   Saudi-Arabien 68,0, Iran 67,5  Somalia 62,0 Maldiverna 60,5 Bhutan 59,0  Vietnamn 58,0 Yemen 58,0 Laos 56,0  Kina 56,0

Om vi inte vet vad förföljelse är så borde vi läsa detta från org. Öppna dörrar.  Tusentals kvinnor i Nigeria har blivit änkor och barnen föräldralösa. I Eritrea har minst 400 protestanstiska kristna hamnat i fängelse på grund av sin tro. En del av dem har varit fängslade i många år.

I Indien har kristna blivit föremål för fundamentaistiska hinduers angrepp och vrede. Missionärer blir regelmässigt angripna.  I Kina har husförsamlingarna blivit angripna, och domen löd för dessa  på många års fängelse eller  arbetsläger.

Nord-Korea är det land i världen där de kristna förföljs mest våldsamt. Många försöker att fly över gränsen till Kina. Blir de tillfångatagna kan de räkna med mycket hårda straff.

Kristna är den grupp i våra tider som förföljs mest. Man hoppas att andra kristna ber ständigt för dessa människor som far så illa.  Organaisationen Öppna Dörrar arbetar i mer än 45 länder. De hjälper de förföljda kristna med att leverera biblar och placera ut annat kristet material, placering av präster och andra ledare, det finns hjälpprogram för martyrers och fångars familjer etc. och sociala projekt.

Ja det finns mycket som den vanlige svensken inte vet, kanske människors ögon kan öppnas med lite information.  Och det finns förföljelse i Sverige med, av olika slag. det kommer kanske hårda tider för den troende svensken….

Internationell bönedag för förföljda : 16 November!

Open Doors International hemsida: www.forfulgt.dk

sidan där jag får lov att ta material ifrån..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.