Ett ord till dig / Gud är vår hjälp..

dsc00178.jpg

Vägledning i en svår situation..ja det behöver vi alla emellanåt. Vem kan ge oss den då? Den troende går direkt till Gud, eftersom den troende vet att Gud kan hjälpa i allt. Vi har många frågor, och även den troende kan hamna i rätt svåra situationer. Men vi vet att Gud är den som är stor och mäktig och har alla svar vi behöver för våra liv.

 Frågor som kan vara svåra kommer här och svaren lyder som så att vi kan lita på Gud. Det är så skönt att veta att vi inte är ensamma i problemen.

*Straffar Gud mig för synd?  Bekänn den synd som du är medveten om, och vänd om.

*Är Satan ute efter mitt kristna liv?  Be Gud om kraft och hjälp. Satan tycker inte om den som är troende, nej. Han vill hindra oss i vårt kristna arbete, och tala om för oss att vi inte skall tro och lita på Gud.

*Förbereder Gud mig för en särskild uppgift eller gör mig mer förstående för människors lidande? Drabbas inte av självömkan. Be Gud om nya möjligheter och om öppnade ögon för människor i nöd. Rannsaka ditt inre och ta reda på hur du skulle vilja tjäna Gud, han kommer att svara dig.

*Är jag i likhet med Job utvald för att prövas? Ta emot hjälp från troende vänner. Lita på att Gud vet vad han gör. Alla troende kan drabbas av olika sorger och bekymmer, men den troende skall veta att Gud har kontrollen över skeendet. I tron växer vi och vi kan tryggt lita på att Gud för oss igenom alla sorters lidande. Det kan få oss att växa, och gå vidare i vårt arbete..vi får enormt goda erfarenheter.

Är jag drabbad av något jag inte kan rå för?  I en syndig värld drabbas både onda och goda. Skillanden är att den rättfärdige vet att lidandet har ett slut. Man kan tycka att den som är rättfärdig inte ska drabbas av lidande, men så är det inte. Allt lidande har en ände, och Gud är den som räddar, gör helt och ger oss nya möjligheter.

Finns det ingen känd orsak till min belägenhet? Isolera dig inte. Bekänn din tro på Gud, påminn dig om hans kärlek och vänta på hans ingripande. I svåra situationer är det underbart att veta att Gud ser, hör och ingriper. Men, tänk på att Gud inte vill att vi rusar iväg och försöker lösa allt själva, för det kan vi oftast inte. Han är den som är vår Gud och han vet bättre än vi hur han vill ha våra liv. Tillit är ett ord som vi måste lära oss innebörden av. Att lita på Gud.

Gud älskar oss och Gud är fullkomligt rättvis. Den som förlorar något i kampen för Guds rike kommer att bli belönad och få igen det han förlorat. Gud har hela evigehetn på sig, men vi människor har så bråttom med att bli upprättade. I mitt eget liv kan jag se att jag inte förstod det där med Guds tid. Jag ville inte lära mig att vänta..å så fel jag hade. Lärdomar… För livet och inför evigheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.