Förföljda kristna/ Nordkorea: avrättningar, svält..

Nordkorea. Jag är tacksam att jag inte bor där och jag vill berätta följande för dig:

*Det är det svåraste stället på jorden att vara en kristen. Upp till 70 000 kristna är inspärrade i arbetsläger, och kristna avrättas eftersom de anses vara ett hot mot säkerheten. Det råder brist på mat och det är svält. De kristna ber om vår hjälp, säsrkilt våra förböner.

För ett ögonblick är det tyst i det mörklagda rummet. Så börjar den äldste av de fyra männen att tala. Han vet att han måste tala tyst. “Herre, Israels folk var tvungna att stanna kvar i öknen under 40 år, men vi… vi har lidit i mer än 50 år nu. När är det nog, Herre? När får vi åter öppna våra förfäders kyrkor?” Mannen tystnar och ljudet av snyftande män fyller det karga rummet.

Här i Nordkorea finns inga långfredagsgudstjänster, påskmat eller påskägg för de kristna under påsken. Faktum är att bristen på elektriskt ljus, mat och glädje lämnar stora delar av landet i mörker, hunger och sorgsenhet. Påsk i Nordkorea är som en dag bland alla andra.

I huvudstaden Pyongyang dominerar en 23 meter hög staty av Kim II-Sung. Människor med spända, uttryckslösa ansikten, måste buga sig framför den varje gång de passerar, innan de fortsätter sin väg genom staden med magnifika monument, välskötta parker och fallfärdiga lägenheter. Skulpturer och porträtt av Kim II-Sung som härskade från 1948 till sin död 1972, finns överallt- på kontor, fabriker, bostäder och gator. Nordkoreaner och turister förväntas buga sig för dessa “avgudar”.

Nordkorea kan inte föda sina medborgare. Landets jordbruksministerium har sagt att livsmedelsbristen kommer att förvärras under 2010. Det ryktas om en svält lika stor som den i mitten av 1990, då 1 miljon! nordkoreaner dog av hungersnöd. Den nuvarande situationen är desperat. Människor plockar gräs och blad för att överleva. Broder John, koordinator för Open Doors arbete för Nordkorea säger:

“Föräldrar dör eller lämnar sina barn, eftersom de inte längre står ut med att se dem svälta.”

I Hwangaeprovinsen är det normalt att vi ser döda barn ligga på gatorna.

Många föräldralösa barn strövar omkring. Om de fångas skickas de till banrhem. De flesta  av dem dör där på grund av vanvård och undernäring.” /Open Doors

 

Behöver du läsa mer?  Hjälp mig och andra att be,   OCH  att skicka ekonomisk hjälp:

50 kr ger en kristen i nordkorea en bibel

450 kr ger en förföljd möjlighet att delta i ett SSTS-seminarium

3500 kr ger en familj ett nödhjälpspaket (mat, kläder, övrig utrustning samt pengar för tre månader)

Bankgiro 5951-8464     Eller Plusgiro: 524234-2  glöm ej uppge namn och adress

Undrar du över Open Doors så går du in på denna länk:

www.open-doors.se

Open Doors Sverige: Box 48, 701 40 Örebro, Drottninggatan 11 Tel: 019- 31 05 00 E-mail: sweden@od.org

Ansvarig utgivare för tidningen Peter Paulsson, och du kan prenumerera gratis på 11 nummer per år:  tel 019-31 05 00

Gör en insats- stor eller liten-   för Nordkoreas kristna! Följ med i nästa inlägg—-

 

 

 

13 thoughts on “Förföljda kristna/ Nordkorea: avrättningar, svält..

 1. Hej Jag tror INTE att jag vet allt! nej nej Är det felaktigheter i denna -dessa artiklar så ber jag om ursäkt. Jag har olika källor men då är de felaktiga eller ljuger,
  jag vet bara vad jag läst.
  Är det så artiklarna stör dig så låt bli att läsa. Är det inte förföljelser i Kina heller då? där folk blir avrättade. Läs Mission XP blogg, där vimlar det av sådana artiklar. Runt hela jorden får människor lida för sin tro. Men i Sverige är det lugnt än så länge.
  som tycker vi har en stor sekularisering i Sverige, de talar om Sverige i utlandet och undrar vad vi kristna håller på med. Jag tillhör ingen församling, ingen kyrka…Hälsn Maria

 2. Hur kan det finnas kristna koreaner i DFRK? Jag ser det som en omöjlighet såvida inte vår allsmäktige älskade frälsare har tagit sin magiska strålpistol och strålat in den kristna läran i diverse koreaner.

  Några källor för dina påståenden har du eller denne “father John” inte heller vilket verkligen gör artikeln jätteseriös. Att en ny brist på livsmedel har blivit påbörjad är också rent och skärt skitsnack, ända sedan krisen 1990 har bristen minskat och denna minskning fortsätter i ökad takt än idag och kommer att fortsätta tills den är borta.

  Att du inte har påpekat en sådan enkel sak som hur de kristna uppkommit i landet gör att hela artikeln faller, ända sedan den konkreta regimen installerats i DFRK och landet styrts och utvecklats otroligt fort tack vare Kim Il Sung och Kim Jong Il så har de också påtvingat en viss sekularisering av samhället och folket vilket lett till att 100% är ateister, finns det några kristna koreaner kvar sedan revolutionen är det ett fåtal då de flesta har dött av ålder sedan dess, och då skall man också tänka på att om det du skriver är sant, att kristna skickas till arbetsläger så är den kristne människa som indroktinerar sin avkomma med den läran inte en kristen och en sann idiot då det är en biljett till arbetslägret om, 1. hans avkomma hellre ser till den konkrete guden Kim Jong Ils ledning än att låta sitt liv styras av sagor och en abstrakt gud i tre delar, 2. om han accepterar denna lära så att han är kristen vilket leder till en biljett till arbetslägret för denne och hela hans familj om man skall tro din text. Den kristne människa som medvetet infogar någon sådant lidande är inte en kristen.

  Sedan är det “nordkoreanen” påstås säga ganska intressant, “när ska vi få öppna våra kyrkor igen”, det finns kyrkor i stort sett varenda stad i DFRK och gudstjänster hålls det, se här: http://www.korea-dpr.com/users/thai/Business%20Trip%20February%202009.htm
  Alla bilder där är tagna i DFRK, scrollar du ned någonstans runt mitten så kan du se bilder på och innuti en kryrka där gudstjänst hålls.

  Sedan undrar jag också hur ni får in Biblarna, pengarna, kläderna och allt annat i landet utan att det märks, i ett sådant slutet land är det knappast lätt och jag tror inte att ni kan lyckas bra med det utan dessa donationer går snarare till er egen organisation och högsta hönset där, judisk girighet helt enkelt fast detta är väl något du inte känner till då du blint tror på vad din sekt säger åt dig.

  Alltid lika roligt med människor som tror att de vet allt om t.ex. DFRK medan de har noll koll och endast lyssnar till den propaganda de imperialistiska rävarna vid namn USA och Europa pumpar ut sig.

  Gud välsigne dig och led dig mot sanningen och ett fritt tänkande istället för ditt inramade och begränsade abrahamistiska tankesätt.

 3. Hej Kyllikki ja det är fruktansvärt, så ser delar av världen ut, och maktmänniskor har förtryckt dem. Folket svälter och de vid makten rullar
  sig i pengar.
  Men de kommer få sitt straff en dag.
  Kram f Maria

 4. Hej Andreas. Broder Yun kan du se på Youtube, de exakta adresserna till filmerna vet jag inte, men du kan söka på You tube , på hans namn så hittar du säkert fler än en film med predikan och vittnesbörd.
  /Maria

 5. Hmmm, hade inget emot att se den där broder Yun på TV. Du kanske har tips på nåt TV-program nån gång.

 6. Ja det är bra att du läser,,,,! Be o tacka Gud för att du får kunskap från boken och BIBELN.
  /Maria

 7. Hej Andreas. Ja broder Yun har jag hört många ggr på tv o predikan. Han har hållits fängslad, blivit torterad m m. Skänk gärna pengar till bibel, broder Yun är från Kina.
  SSTS- är :kolla in länken som står i inlägget om seminariet, har ej papperen här just nu. kolla länkarna och skänk en slant.
  /Maria

 8. Håller på och läser en bok av nån “Broder Yun”, nån kines som är kristen, har du hört talas om honom? Nån i min familj fick boken gratis på ett möte i nåt församlingshus tror jag, den heter förresten “Levande vatten”. Tror att också de på mötet talade om att man kunde ge 50 kr till folket i Nordkorea (till en Bibel).

  Du det där “SSTS-seminarium” som står ovan, vad är det?

  Förresten, jag brukar aldrig läsa böcker, så det var väl duktigt av mig att åtminstone ha börjat på en nu då?

 9. Hej Tony. Ja NK är en diktatur och jag hoppas ändå att Jesus kommer in i det landet- ännu mer i människorna. Sovjet är ju på väg att stängas igen, och där kommer att förbli mer än stängt, bl a pga NWO.
  /Maria

 10. Hej Janne De styrande tycker detta systemet de har är utmärkt. Diktatur- det dröjer inte länge förrän vi själva lever under diktatur.
  NWO Den nya världsordningen är på gång! planerna är igång och fästade på papper. vidrigt, obarmhärtigt, kaos……/maria

 11. Det här var bra!

  N Korea idag verkar vara rätt likt Israel i profetböckerna i GT.
  Vem vill att människor ska ha det så här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.