Finn Livskraft i Jesus! /EGO och Gudsförnekelse

 

Vissa tror på Gud och vissa har en övertro på sig själva, och det är ju rart att vilja uppmuntra andra människor, men jag ser det på ett annat sätt…

Dessa bilder mötte mig på skogspromenaden:

Foto Maria/okänd

Foto Maria/okänd

Foto Maria/okänd

Foto Maria/okänd

Visst har vi en kropp och visst bör vi sköta om den, (se f ö kategori HÄLSA här till höger i spalten) men vi bör också sköta om vår själ, och fundera över vad livet är och om Gud kan ha skapat oss. Det vet jag att han har, men nu lever vi i väldigt knepiga tider, alltså ett yoga-mindfulness-självcentrerat tillstånd där JAGET är det centrala och man funderar inte över Gud och vill inte känna honom eller tjäna honom! Det är också så att JAGET blir det enda som till slut existerar i sinnet och EGOT blir större och större, och det rimmar inte alls med vad Jesus säger att vi ska göra och hur vi borde vara!    

*

STOPP! TÄNK TIILL!

*

 

Rom 8  Guds utvaldas lovsång

31 Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? 32 Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom? 33 Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. 34 Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. 35 Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd? 36 Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår.

Rom 8:37 Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. 38 Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, 39 höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

 

Jag älskar dig Jesus.

Foto/cartoon Maria

Foto/cartoon Maria

 

Vad ska den människa ta sig till en gång då den upptäcker att den skulle vilja tro och det då är för sent? Vid den dagen, då Jesus kommer på skyarna….och den förstår att den missat det eviga livet? Vilken katastrof. Sverige svämmar över av nätdroger och andra droger och många många ungdomar går helt fel och vilsna vägar. Be för detta landet som redan ligger i dyn … det finns ju hopp…

/

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.