Så konverterar då Ulf Ekman till sist till katolicismen!

Foto Maria

Foto Maria, BIBELN, Guds Ord

*

Så konverterar då Ulf Ekman till sist till katolicismen!

I en predikan på Livets Ord den 9 mars 2014 meddelade så Ulf Ekman till sist det som många misstänkt under en längre tid: han och hans fru Birgitta konverterar till Katolska kyrkan. (Läs artikel i Världen idag) Detta innebär också att paret lämnar församlingen Livets Ord.

Det jag personligen nu undrar är vilken roll den Katolska kyrkan kommer att ge Ulf Ekman i Sverige. Jag vill inte vara konspiratorisk, men det vore ju inte konstigt om en sådan maktinstitution som Katolska kyrkan de facto är, av rent strategiska skäl insätter Ulf Ekman i en viktig uppgift i Sverige i syfte att återföra ännu fler av ”de förlorade fåren till lydnad under Petri stol” (dvs påven). Paret Ekman har ett stort inflytande på många i vårt land och ute i världen, och de har ett stort kontaktnät. Det är klart som korvspad att Katolska kyrkan vill utnyttja detta! För Ulf Ekman själv innebär hans konvertering i det närmaste ett obegränsat utrymme att verka, med oändliga resurser bakom sig. Här finns möjligheter att klättra ännu högre!

Jag undrar också vart färden bär med Livets Ords nerlagda teologiska seminarium, och därtill flera kristna ledares rop efter en ny ekumenisk teologisk utbildning. Tar Ulf Ekman kanske tag i denna puck? Gör man kanske gemensam sak med jesuiterna och deras teologiska seminarium i Uppsala, Newmaninstitutet?

Vill du vara och förbli en bibeltrogen kristen, så ta nu ett förnyat hårt tag om din Bibel. Förförelsens vindar kommer helt klart att börja blåsa ännu mer framöver!

Kristna bloggare kommer med all säkerhet att återkomma i dessa frågor.

/Lennart       http://bibelfokus.se/blogg_140309

 

 

, Ja vi lever i farliga tider…

2 thoughts on “Så konverterar då Ulf Ekman till sist till katolicismen!

 1. Hej! Nej jag är inte förvånad men bestört. Han/de kan inte ha varit frälst om han/de gör på detta vis. Vad säger Gud om detta tro??Det är skamligt hur det går till, detta har jag anat länge….
  Ja vi får följa Jesus och det är underbart att veta att vi är frälsta och vi kan få dela evangelium med människor.Gud är god.Han känner våra hjärtan.
  Ha en fin dag och vecka!
  Kram Maria

 2. Ja,detta kom ju inte som en överraskning…
  Må vi alla stå på Ordets grund!!!
  Önskar dig en fin och Välsignad Måndag!!!
  KRAAAM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.